Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Άρης, καθώς την Τετάρτη επιβλήθηκε με 1-0 της Ξάνθης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για τη φάση των «16», που πραγματοποιήθηκε στα «Πηγάδια».

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε ο Ιντέγε στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 88′ με τον Ντανιέλ Μαντσίνι, ωστόσο το γκολ τους ακυρώθηκε -λανθασμένα όπως φάνηκε στο ριπλέι- ως οφσάιντ.

 

Ο Γιώργος Παράσχος έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς (2-1) επί της Λάρισας ενώ ο Μίχαελ Ένινγκ, από την άλλη, επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοιογένεια βοήθησε τους «κίτρινους» που απείλησαν δις με τον Λούκας Σάσα και, κυρίως, στη φάση του 11′. Εντούτοις ο Βίτορ Μπέντο πραγματοποίησε διπλή επέμβαση, αρχικά σε απευθείας φάουλ του Χαβιέ Ματίγια κι εν συνεχεία στο σουτ του Μιχάλι Κόρχουτ!

Στο 18′ η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς καθώς άνοιξαν το σκορ: ο Γιάννης Φετφατζίδης βρήκε τον Ντάνιελ Λάρσον, ο Σουηδός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μπράουν Ιντέγε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, πλην ενός σουτ του Λεάντρο Σόσα στο 41′ το οποίο, ωστόσο, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χουλιάν Κουέστα.

Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» ήταν πιο δραστήριοι και έφτασαν σε διάστημα δύο λεπτών σε δυο περιπτώσεις κοντά σε ένα δεύτερο γκολ.

Στο 66′, έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Κόρχουτ έκανε τη σέντρα για τον Φετφατζίδη που έπιασε το μονοκόμματο σουτ, ωστόσο στην αριστερή γωνιά του ο Μπέντο έδιωξε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του ο Γιώργος Δεληζήσης, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Φραν Βέλεθ, δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να τη στείλει εκτός εστίας.

Στη συνέχεια ο Μπέντο είπε «όχι» και σε σουτ του Φετφατζίδη στο 73′, ενώ στο 87′, έπειτα από γύρισμα του Λίντσεϊ Ρόουζ, ο Ντουρμισάι απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των Ακριτών.

Στο 88ο λεπτό ο Ντάνιελ Μαντσίνι, μετά από υπέροχη ενέργεια του «Φέτφα» σκόραρε, ωστόσο το γκολ του Αργεντινού ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στην αντεπίθεση, ο Ζορντάν Φοσέ σπατάλησε τη σημαντικότερη ευκαιρία της Ξάνθης, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Κίτρινες: Λισγάρας, Τζουρίτσκοβιτς

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Τέρκι, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (72′ Κοβάσεβιτς), Μουλέν (58′ Ντε Αμορίμ), Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (69′ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59′ Ντουρμισάι), Ιντέγε (81′ Μπα).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης