Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Άρη, Αλεξ Κάλας, ομογενής από τις ΗΠΑ και αδελφός του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και πρώην προπονητή της, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο νέος μεγαλομέτοχος του συλλόγου, ο οποίος παρουσίασε το πλάνο επένδυσής του, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, απέφυγε τα μεγάλα λόγια, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα δίνει 500.000 κάθε χρόνο. Παράλληλα επισήμανε ότι σε κάθε του κίνηση θα υπάρχει διαφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχική του τοποθέτηση επισήμανε: «Πριν λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο με ένα φίλαθλο για άλλη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι το κεφάλαιο. Πράξεις βάσει του οικονομικού κεφαλαίου και όχι λόγια. Ξέρω πού έχω αναμειχθεί. Το βάρος που έχω ζητήσει να σηκώσω. Και όλους τους ανθρώπους που παίρνω μαζί μου. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Ήρθα 3 ετών εδώ, έμενα στην Ανάληψη.

Το 1984 πήγα στην Αμερική. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είμαι σαν εσάς και τίποτα περισσότερο. Το εννοώ. Δεν είναι η θέση μου να σας πω πόσο φανατικός φίλος του Άρη είμαι. Δεν είμαι φανατικός από οτιδήποτε. Έτσι λοιπόν το ερώτημα που μένει είναι γιατί αποφάσισα να βάλω τον εαυτό μου σε όλο αυτό. Είναι μία μίξη αποφάσεων, γιατί για εμένα αυτό είναι επιχείρηση, επαγγελματισμός. Όταν φεύγεις από την Ελλάδα γίνεσαι περισσότερο Έλληνας από πριν. Περίεργο αλλά αληθινό.

Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Θέλω να βοηθήσω τον αδερφό μου που είναι ένα μέρος σε όλο αυτό και κάποιον άνθρωπο που δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή και του χρωστάω πολλά. Θέλω την προσοχή γιατί σαν ΜΜΕ κάποια πράγματα φεύγουν ανεξέλεγκτα. Καταλαβαίνω ότι η πρόθεσή σας είναι καλή. Εσείς διαμορφώνετε την γνώμη του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eάν δεν έχουν την δική τους γνώμη εσείς την διαμορφώνετε. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το διάστημα αυτό. Προσπαθώ να βάλουμε σε τάξη αυτό το “σπίτι”. Έχω πλήρη επίγνωση όλων των συνθηκών. Όπως λέμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το χρήμα “μιλάει”».

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, αλλά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τι ποσοστό θα καλύψει το καλοκαίρι, είπε: «Είμαι καθαρός, υπάρχει διαφάνεια. Κι αυτό είναι δικαιοσύνη όσον αφορά τα χρήματα του κοινού. Όταν μιλάμε για ιδιωτικά χρήματα. Αν του χρόνου καταφέρουμε να αποκτήσουμε τις μετοχές, τότε γίνεται ιδιωτικός ο τομέας. Έχω 10 εστιατόρια, 8 στο Μαϊάμι, ένα στο Σικάγο και ένα στη Νέα Υόρκη.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω. Μπορεί να έρθει κάποιος και να θέλει να βάλει περισσότερα από εμένα. Εγώ υπόσχομαι ότι θα βάλω τα λεφτά μου εκεί που βρίσκονται τα λόγια μου. Όπως αναφέρθηκα και πριν, δεσμεύτηκα για να κάνω κάτι. Οπουδήποτε χρειαστεί, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οικονομικά.

Με ένα πρόχειρο προϋπολογισμό, υποθέτουμε σε ένα ποσό κοντά στα 500.000 δολάρια για φέτος. Είμαι διατεθειμένος να βάλω ακόμα μισό εκατομμύριο δολάρια για την επόμενη χρονιά. Και πιστεύω ότι την τρίτη χρονιά θα βάλω το αντίστοιχο ποσό, αλλά ίσως τότε όλα να είναι διαφορετικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης