Καλύτερο πρόσωπο εμφάνισε στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του ο Άρης, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε με 3-0 από τη Γάνδη, τρεις ημέρες μετά το 5-1 από τη Φορτούνα Σιτάρντ, ωστόσο το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά κι ενώ ο τεχνικός των «κιτρίνων» είχε… ανακατέψει πολύ την τράπουλα.

Ο Άρης ξεκίνησε με τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κωνσταντινίδη, Βέλεθ, Σόουζα, Κόρχουτ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Μπάσα και Μπακούτση στα χαφ, ενώ οι Ντιγκινί, Τόνσο και Λάρσον ήταν η τριπλέτα πίσω από τον Ιντέγε. Το πρώτο γκολ για τους Βέλγους ήρθε στο 28′. Ο Λούστιγκ έκανε τη σέντρα, ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μπερίτζε με κεφαλιά νίκησε τον Έμαν για το 1-0. Οι “κίτρινοι” απείλησαν τρεις φορές ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ντιγκινί να είναι “δράστης” δύο χαμένων καλών ευκαιριών. Αυτό ήταν, ωστόσο, το λιγότερο για τον Παντελίδη, που είδε τους Λάρσον (ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο) και Τόνσο να εγκαταλείπουν με προβλήματα τον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεοεισελθών Κιάλα -που δοκιμάζεται από τους “κίτρινους”- υπέπεσε σε πέναλτι στο 64′, αλλά ο Έμαν έδειξε τις ικανότητές του λέγοντας “όχι” στον Ντεράικ. Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο σε νέα περίπτωση πέναλτι για τη Γάνδη, με τον Γιάρεμτσουκ να ευστοχεί για το 2-0 στο 80′. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Μαμαντού Σιλά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Άρη και να πλασάρει τον Έμαν.

Εκτός φιλικού έμειναν για τον Άρη ο Χουλιέν Κουέστα για προληπτικούς λόγους και ο Χαβιέ Ματίγια, λόγω ενοχλήσεων στη σπονδυλική στήλη.

Γάνδη (Γιες Θόρουπ): Καμίνσκι (60′ Ντε Μπούσερ), Σμιθ (60′ Ντεζαγκίρε), Ογουσού (60′ Βερτσράτε), Οτζίτζα-Οφόε (75′ Γιεμ), Μπέζους (60′ Κάστρο Μοντές), Κιλιτάια (75′ Γιάρεμτσουκ), Μπερίτζε (75′ Ρόστεντ), Ασαρέ (75′ Σιλά), Λούστιγκ (58′ Σουκέ), Πλάστουν (75′ Σισέ), Ντεράικ (75′ Αντριγιάσεβιτς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Έμαν, Σόουζα, Μπάσα (74′ Φετφατζίδης), Ντιγκινί (68′ Γιουνές), Λάρσον (26′ Μαρτίνες / 86′ Κλεμέντ), Ιντέγε (63′ Κιάλα / 81′ Νίενγκο), Μπακούτσης (46′ Ντουάρτε), Τόνσο (59′ Μπακούτσης / 76′ Μπακαλιάνης), Κωνσταντινίδης (46′ Ρόουζ), Βέλεθ (46′ Δεληζήσης), Κόρχουτ (68′ Τσαγκαλίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης