Νικητή τον Άρη, χάρη σε γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 82ο λεπτό, βρήκε η φιλική αναμέτρηση των «κίτρινων» με την ΑΕΛ, που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από δύο διαφορετικές ενδεκάδες χρησιμοποίησαν Μίχαελ Ένινγκ και Μιχάλης Γρηγορίου, βγάζοντας συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, αλλά στο φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 12’, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκέργκελι Νάγκι. Την ίδια τύχη είχε κι ένα διαγώνιο σουτ του Λούκας Σάσα στο 28’, με τον Άρη να πιέζει και να έχει κατοχή μπάλας, όχι όμως και τις μεγάλες φάσεις. Το σουτ του Γκάμπριελ Τόρζε στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα στο 44’, ήταν η πρώτη σημαντική στιγμή για τους «βυσσινί», με τον Νάγκι να φωνάζει «παρών» στην κεφαλιά του Τόνι Ντάτκοβιτς, έπειτα από κόρνερ του Γιάννη Φετφατζίδη, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ένινγκ άλλαξε όλη σχεδόν την ενδεκάδα στην ανάπαυλα, με τον Κουέστα να… διασώζεται. Η Λάρισα, μετά το 60’, πήρε τα ηνία και είχε τις δικές της ευκαιρίες. Στο 61’ με τον Νίκολα Τρούγιτς να περνάει και τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, αλλά το πλασέ του να μην είναι ιδανικό. Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε το ψαλίδι του Πέτρου Μπαγκαλιάνη, μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία, για να κρατήσει το μηδέν. Στη συνέχεια ο Γρηγορίου άλλαξε και αυτός ολόκληρη την ενδεκάδα. Στο 81’ ο Κουέστα αντέδρασε σωστά στο σουτ του Θανάση Παπάζογλου και δύο λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι, με υπέροχο τεχνικό σουτ, σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός εξτρέμ, μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ωστόσο απέτυχε –μετά την κάθετη πάσα του Νίκο Μαρτίνες– να πλασάρει σωστά σε τετ α τετ με τον Βλάντιμιρ Μπάγιτς στο 89’.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ντάτκοβιτς (46’ Μπαγκαλιάνης), Ρόουζ (46’ Δεληζήσης), Σάκιτς (46’ Σενγκέργκης), Γκανέα (46’ Μαρμαρίδης), Σάσα (46’ Αντέμ / 83’ Τσαγκαλίδης), Τζέγκο (46’ Μαρτίνες), Μπερτόγλιο (46’ Μπακούτσης), Λόπεθ (46’ Μάνος), Φετφατζίδης (46’ Χατζηπιρπιρίδης), Γκάμα (46’ Μαντσίνι).

Στον πάγκο: Κυριαζής, Ράντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (65’ Μπάγιτς), Μπέρτος (65’ Μούζεκ), Στελιάνος (65’ Μαϊδανός), Ζίζιτς (65’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ (65’ Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (65’ Χαλάτσης), Αλί Μοχάμεντ (65’ Σπαρβ), Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Πίνακας), Τόρζε (65’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι (65’ Παπάζογλου), Τρούγιτς (65’ Βινίσιους).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης