Την πεποίθησή του ότι ο Άρης θα ξεπεράσει τον σκόπελο της Κόλος Κοβαλίβκα και θα προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League εξέφρασε ο Μίχαελ Ένινγκ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τους Ουκρανούς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (17/9, 21:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο 54χρονος τεχνικός στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: «Χαιρόμαστε που έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αυτό το ματς. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εμάς. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με ενδιαφέρον. Μία νέα ομάδα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το πού πιστεύει πως θα κριθεί το παιχνίδι, ο Ένινγκ ξεκαθάρισε: «Πρέπει να χωρίσουμε σε δύο κομμάτια το ματς. Πρώτα, παίζουμε εντός έδρας. Πλεονέκτημα, αν και χωρίς κόσμο. Δεύτερον, παίζουμε ένα νοκ-άουτ ματς. Όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να σταθούμε καλά αμυντικά, να κρατήσουμε το “μηδέν” στην άμυνα και να περιμένουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν για να σκοράρουμε. Η τακτική παίζει τον ρόλο της. Και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και στην διάρκεια του ματς, για να σταθούμε καλά».

Για το τι γνωρίζει για την Κόλος Κοβαλίβκα, ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: «Περιμένουμε έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή της παρουσία. Από μόνο του αυτό δίνει έξτρα κίνητρο. Είναι μια ομάδα με σύντομη, αλλά διαρκώς πετυχημένη ιστορία. Έχει κάποιους καλούς παίκτες. Παίζουμε όμως στο γήπεδό μας. Εμείς θα καθορίσουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν περιμένω πίεση. Όλα βέβαια στην θεωρία».

Όσο για το πώς αντιλαμβάνεται προσωπικά την αυριανή αναμέτρηση, ο Ένινγκ τόνισε: «Το ότι είμαστε σε αυτό το ματς, είναι ανταμοιβή για την περσινή σεζόν. Να μη μείνουμε όμως σε αυτό το ματς. Ήρθαμε για να μείνουμε στον θεσμό. Δεν πηγαίνουμε με αλαζονεία, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι. Μην περιμένετε το τέλειο ματς, αλλά αυτό που θα μας φέρει την επιτυχία. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να διατηρήσουμε το σερί της ομάδας εντός έδρας στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρουσιάσει, δεν θέλησε να προβεί σε αποκαλύψεις, τονίζοντας: «Σε γενικές γραμμές έχω μία ξεκάθαρη σκέψη. Ωστόσο έχουμε πει πολλές φορές ότι ακόμα και τη μέρα του ματς γίνονται αλλαγές. Δεν υπάρχει δεδομένη ενδεκάδα. Μιλάμε για μία τελείως νέα ομάδα. Βρισκόμαστε σε μία νέα αφετηρία. Θα αλλάζουν πολλές φορές τα σχήματα και οι τακτικές. Η ομάδα τώρα διαμορφώνεται».

Τους ποδοσφαιριστές του Άρη εκπροσώπησε ο Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος ανέφερε στο ξεκίνημα πως «… πρόκειται για μία δύσκολη και οργανωμένη ομάδα. Τους αναλύσαμε πολύ. Το προπονητικό επιτελείο μας έδωσε όλες τις πληροφορίες. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Για το αν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί που έχει αποδοθεί στους «κίτρινους», ο Σάσα σχολίασε: «Δε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Δεν ξέρουμε πολλά για την Κόλος. Παίζουμε βέβαια στο σπίτι μας. Έχουμε το στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να επιτεθούμε. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φαβορί. Είναι στο 50%-50%».

Αναφορικά με τον περυσινό αποκλεισμό, στην παράταση, από τη Μόλντε, ο πρώην άσος της Λουντογκόρετς είπε: «Ακόμα σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό από την Μόλντε. Υπάρχει αυτό το βάρος, ειδικά για εμάς που ήμασταν πέρυσι. Έχουμε πάντα το στόχο των ομίλων. Απλά είναι νωρίς να το σκεφτόμαστε. Βήμα-βήμα. Μακάρι φέτος να είμαστε πιο τυχεροί».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις επαφές του ατζέντη του με τη διοίκηση του Άρη, τονίζοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι νιώθω πολύ καλά εδώ. Ο Άρης μου άνοιξε την πόρτα στην ευτυχία του ποδοσφαίρου. Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να το συζητήσουμε. Ο μάνατζερ μου είναι εδώ. Ας κερδίσουμε αύριο και θα δούμε για το δικό μου μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης