Με ένα πολύτιμο «διπλό» έφυγε ο Παναιτωλικός το Σάββατο από το «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σκορ του Άρη, για την 14η αγωνιστική της Super League.
Οι Αγρινιώτες έτσι έφτασαν στην τρίτη νίκη τους τις τελευταίες αγωνιστικές, καταφέρνοντας να αναρριχηθούν στην πέμπτη θέση. Στον αντίποδα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Θεσσαλονικείς, που παρέμειναν στους 18 βαθμούς.

Η ομάδα του Δέλλα άνοιξε το σκορ στο 63′ με τον Αλέξανδρο Μαλή, στο 71′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Νικολά Ντιγκινί για να έρθει στο  75′ ο Αντριαν Λουσέρο να διαμορφωσει το τελικό αποτέλεσμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι στερήθηκαν πολύ νωρίς (10′) τις υπηρεσίες του Αλχασάν Καμαρά, λόγω τραυματισμού του στο γόνατο (σ.σ. αντικαταστάθηκε αναγκαστικά), ενώ έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 31′, με πέναλτι που κέρδισε ο Μοράρ αλλά δεν αξιοποίησε ο Μάζουρεκ.
Σ’αυτήν τη φάση πάντως ο τερματοφύλακας του Άρη, Κουέστα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

O αγώνας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερο δραστήριος ήταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης, γεγονός που μεταφράστηκε σε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, στο 5′ , από τον Δεληζήση και ένα δοκάρι στο 15′ από τον Γιουνές.

Ο Παναιτωλικός «απάντησε» στο 16′ με κεφαλιά του Μοράρ, ο Κουέστα, ωστόσο, μπλόκαρε την μπάλα και τρία λεπτά αργότερα χάθηκε διπλή ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία με τους Μανά, Μάζουρεκ.

Στο 27′ τραγικό λάθος του Δεληζήση, έφερε σε θέση βολής τον Μοράρ απέναντι στον Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ ανέτρεψε τον 25χρονο επιθετικό, καταλογίστηκε σωστά πέναλτι, με τον ίδιο να αντικρίζει κόκκινη κάρτα.

Ο Μάζουρεκ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έχοντας απέναντί του τον Αναγνωστόπουλο (σ.σ. έκανε ντεμπούτο, υπερασπιζόμενος την εστία του Αρη, στη Super League), όμως, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Αν και έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Άρης παρέμεινε ενεργητικός και απείλησε στο 39′ με τον Γκαρσία, ο Κυριακίδης, ωστόσο, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 50′ ο Ντιγκινί σούταρε άουτ, προσπάθεια του Λουσέρο, τρία λεπτά μετά, για τους φιλοξενούμενους, εξουδετέρωσε ο Αναγνωστόπουλος και στο 59′ ο Ντιγκινί, σούταρε ξανά, και ο Κυριακίδης έδιωξε με γροθιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 63′ ο Παναιτωλικός έγινε… αφεντικό στον αγώνα. Ο Μοράρ εκτέλεσε το κόρνερ και με προβολή ο Μαλής άνοιξε το σκορ.

Ο Άρης «απάντησε» στο 71′ με τον Ντιγκινί, μετά από σέντρα του Μενέντες (1-1), η χαρά του, εντούτοις, δεν κράτησε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε σε κόρνερ, σε προσπάθεια του Μάζουρεκ.

Η εξέλιξη της φάσης έφερε κέρδος ένα νέο κόρνερ για τον Παναιτωλικό, το οποίο εκτέλεσε εξαιρετικά ο Λουσέρο, στέλνοντας απευθείας την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Σιώπης εκτίμησε λανθασμένα την πορεία του σουτ, με τον Αναγνωστόπουλο να αιφνοδιάζεται.

Οι «κίτρινοι» πάλεψαν να ανατρέψουν τις εις βάρος τους κατάσταση. Στο 86′ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέλεθ (λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα του ο Κυριακίδης), το σκορ δε διαφοροποιήθηκε, όμως, και ο Παναιτωλικός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Αρη.

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης -Μαλής, Λιάβας, Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Μπαρμπόσα

Κόκκινες: 28′ Κουέστα

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (55′ Μενέντες), Σιώπης, Ματίγια, Γκάμα, Γκαρσία (82′ Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (30′ Αναγνωστόπουλος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Τσοκάνης, Μαλής, Σουάρες, Ντίαζ (88′ Χαντάκιας), Λουσέρο, Καμαρά (13′ λ.τρ. Μανά), Μάζουρεκ (83′ Τσιγγάρας), Μπαρμπόσα, Μοράρ

To πρώτο γκολ του Παναιτωλικού (0-1):


Το γκολ του Άρη (1-1):
Το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού (1-2)

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Καμαρά:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης