Μία ανάσα από μία επική ανατροπή έφτασε ο Άρης στον αγώνα ρεβάνς με τη Μόλντε, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αποχαιρετώντας έτσι την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι.

Ο Άρης ήταν συγκλονιστικός στον επαναληπτικό με τους Νορβηγούς και κατάφερε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», να πάρει τη νίκη με 3-0, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις ένα γκολ των φιλοξενούμενων στην παράταση έγειρε την πλάστιγγα της πρόκρισης προς το μέρος της ομάδας του Μόε, με αποτέλεσμα το τελικό 3-1 να μην είναι αρκετό για να χαρίσει στους «κιτρινόμαυρους» το εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ.

 

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Δεληζήσης στο 37′ έκανε το 2-0, ενώ στο 84ο λεπτό ο Ντιγκινί έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους, στέλνοντας το ματς στο έξτρα ημίωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ωστόσο ο Μπολι στο 111’ σκόραρε για τους Νορβηγούς, σβήνοντας τις ελπίδες του Άρη για την πρόκριση.

Στα πλέι οφ η Μόλντε θα τεθεί αντιμέτωπη με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ο αγώνας

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε τον Γιώργο Δεληζήση ως παρτενέρ του Λίντσεϊ Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου – και τραυματία – Φραν Βέλεθ, ενώ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μιγκνέν Μπάσα, ξεκινώντας στα χαφ τον Λούκας Σάσα.

Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Μάρτιν Τόνσο, με τους Νικολά Ντιγκινί και Μπράουν Ιντέγε να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο σε ένα σύστημα 4-4-2.

Από την άλλη, ο Έρλινγκ Μόε προτίμησε τους 11 που είχαν ξεκινήσει και στο παιχνίδι του «Aker Stadion» με το καθιερωμένο 4-2-3-1. Οι Θεσσαλονικείς θέλησαν από νωρίς να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ο τραυματισμός του Δεληζήση στο κεφάλι – χρειάστηκε να του το δέσουν – δεν πτόησε τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5′, αλλά η κεφαλιά του Λούκας έπειτα από κόρνερ πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κράνινξ.

Η κεφαλιά του Ιντέγε στο 23′ βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Μόλντε, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια ήταν… άπιαστο! Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 25′ και το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναθάρρησε.

Ένα λεπτό αργότερα, με παρόμοιο τρόπο, ο Βολφ Έικρεμ στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα.

Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, έγινε το 2-0, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών: Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε τη σέντρα, ο Δεληζήσης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κράνινξ.

Με την ώθηση του κόσμου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο οι Ντιγκινί και Ματίγια δεν βρήκαν στόχο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με την εικόνα του αγώνα να είναι ίδια. Το σουτ του Κορχούτ έδιωξε δύσκολα ο Κράνινξ και από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Ρόουζ αστόχησε από κοντά ενώ στο 54′ στο σουτ του Λούκας, χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Κράνινξ.

Ο Ντιγκινί, έπειτα από ενέργεια του Σούντγκρεν, απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και, αφού ο Κουέστα κράτησε αλώβητη την εστία του στο σουτ του Όμο, φτάσαμε στο 84′ για να έρθει το πολυπόθητο 3-0.

Έπειτα από σέντρα του Σούντγκρεν ο Νικολά Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα!

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, με τον Κουέστα να επεμβαίνει καίρια στην προσπάθεια του Έλινγκσεν στο 100′ ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ματίς Μπόλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ισπανό τερματοφύλακα, κάνοντας το 3-1!

Ο Χαμζά Γιουνές είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Κράνινξ στο 111′ ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση δύο λεπτά αργότερα όπως και ο Δεληζήσης στη συνέχεια, στις τελευταίες προσπάθειες του Άρη να μπει ξανά στο «κόλπο».

Το χειροκρότημα των φίλων του Άρη στο τέλος της αναμέτρησης, ήταν το λιγότερο που άξιζαν οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη οι οποίοι, ουσιαστικά, έχασαν την πρόκριση στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στη Νορβηγία.

Κίτρινες: 33′ Κόρχουτ, 90’+2′ Σούντγκρεν, 90’+3′ Ματίγια, 118′ Ντιγκινί – 24′ Χέσταντ, 35′ Χουσαϊν, 75′ Έικρεμ, 78′ Όμο, 90’+2′ Τζέιμς, 115′ Μπόλι.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104′ Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64′ Μαρτίνεζ), Φετφατζίδης (78′ Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101′ Τόνσο).

Μόλντε (Έρλινγκ Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (54′ Φόρεν), Χουσαϊν, Άουρσνες, Έικρεμ (75′ ¨Ελινγκσεν), Χέσταντ (99′ Κνούτζον), Όμο (88′ Μπόλι), Τζέιμς.

Το γκολ του Ματίγια (1-0):

 

Το γκολ του Δεληζήση (2-0):

 

To γκολ του Ντιγκινί (3-0):

 

Το γκολ της Μόλντε στην παράταση (3-1):

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης