Με σκληρή ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης καταφέρεται κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για τα όσα (δεν) έκανε, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το βράδυ του Σαββάτου (5/11).

Οι Θεσσαλονικείς ξεκαθαρίζουν πως «… δεν πρόκειται να αφήσουν όσα συνέβησαν…» και ότι «… συγκεντρώνουμε όλο το υλικό», ενώ παράλληλα διερωτώνται αν «… Εισαγγελέας υπάρχει;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Σε μια εποχή, που όλοι οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεργαζόμαστε για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και στην παρουσία τους σε αυτά, η Ελληνική Αστυνομία, λογικά, είτε δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο της, είτε δεν μπορεί να επιτελέσει το καθήκον της ή τέλος δεν θέλει την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Αν κρίνουμε από όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν χθες στο Περιστέρι, είμαστε υποχρεωμένοι να εξάγουμε το συμπέρασμα, ότι μάλλον, η ΕΛ.ΑΣ. δε θέλει την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, διότι για όσα συνέβησαν φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει την έντονη οργή της για τη στάση της Αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ, τόσο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

Είναι αδιανόητο πως μια χούφτα 10-15 χούλιγκανς με κουκούλες εκτόξευσαν με πιστόλια ευθείας βολής (τα λεγόμενα φονικά στυλό) φωτοβολίδες εναντίον των φιλάθλων μας με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν σαν θεατές. Το περιστατικό διήρκεσε περίπου 15 λεπτά με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να παρακολουθούν απαθείς!!!

Από θαύμα αποφύγαμε τα χειρότερα και φυσικά, χάρη στη θαυμαστή ψυχραιμία που επέδειξαν οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι δεν αντέδρασαν και δεν ενέδωσαν στις προκλήσεις.

Είναι αδιανόητη και εξοργιστική η απάθεια της Αστυνομίας και περιμένουμε μια εξήγηση από τον επικεφαλής των Μέτρων Τάξης στο χθεσινό παιχνίδι (αμφιβάλλουμε αν ήταν στο γήπεδο…)

Όπως περιμένουμε εξηγήσεις για την απρόκλητη επίθεση και ξυλοδαρμό των φιλάθλων μας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο κατά την αποχώρησή τους. Χωρίς καμία αφορμή! Είναι προφανές ότι τα… γκλομπ οπλίζουν το χέρι κάποιων αστυνομικών σε σημείο που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Η κατάχρηση εξουσίας από την μεριά τους, όμως, θα αποδεχτεί ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου. Θα κληθεί, άλλωστε, η Αστυνομία να απολογηθεί δημόσια για τις σκληρές εικόνες που έχουν καταγραφεί σε πλήθος βίντεο, που έχουν βγει στο φως και θα συνεχίσουν να βγαίνουν.

Η ΠΑΕ Άρης δεν πρόκειται να αφήσει όσα συνέβησαν χθες στο Περιστέρι, με την ανοχή και την αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας, να ξεχαστούν τόσο γρήγορα. Η ΠΑΕ Άρης συγκεντρώνει όλο το υλικό (και είναι άφθονο…) που αποδεικνύει την ανευθυνότητα και της αστυνομίας και την ανεπάρκεια του επικεφαλής των Μέτρων Τάξης, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Καρυπίδη, θεωρούμε πως είναι ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του να αποδοθούν ευθύνες.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι των χθεσινών γεγονότων και συμφώνησε ότι αυτοί δεν βρίσκονται ανάμεσα στους φιλάθλους του Άρη.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναζητηθούν, να εντοπιστούν, να λογοδοτήσουν και φυσικά να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Να πάνε σπίτι τους.

Η ΠΑΕ Άρης θέλει να ρωτήσει και κάτι ακόμη: Εισαγγελέας υπάρχει;

Η ΠΑΕ Άρης θα κινηθεί και νομικά κατά όσων ευθύνονται για όσα υπέστησαν οι φίλαθλοι μας χθες στο Περιστέρι.

Κλείνοντας, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους και να τους συγχαρούμε για την ψυχραιμία που επέδειξαν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης