Άρης: Θέλει να φτιάξει νέο γήπεδο 30.000 θέσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 20:11
 Άρης: Θέλει να φτιάξει νέο γήπεδο 30.000 θέσεων

Στην αποκάλυψη ότι ο Άρης θέλει νέο γήπεδο, χωρητικότητας 30.000 θέσεων στον χώρο που βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης» προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλιας επισημαίνοντας πάντως ότι το εν λόγω πλάνο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί σε αυτά τα στρέμματα που «κατέχει» τώρα το γήπεδο των «κίτρινων».

Συγκεκριμένα για το πρότζεκτ που ανακοίνωσε ο σύλλογος για το νέο γήπεδο ο κ. Μπίλιας ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον Τάκη Δούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Άρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο γήπεδο. Έχοντας την εμπειρία των 30 ετών στο επάγγελμα αλλά και την Ευρώπη που παρακολουθούμε τι γίνεται, όλοι αναζητούν οικόπεδα εκτός αστικού ιστού.

Η Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Άρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Άρης για γήπεδο 30.000 θέσεων που είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που είναι τώρα το Κλ.Βικελίδης.

Είδαμε ότι υπάρχει η έκταση του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, είναι 170 στρέμματα. Είδαμε πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Περιφερειάρχης το υιοθέτησε αμέσως και οι άνθρωποι του Αρη δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας. Στα τέλη Μαΐου κάναμε μια συζήτηση με τον κ.Γεραπετρίτη, μοιραστήκαμε την ιδέα μαζί του, κάναμε συζητήσεις για το πόσο εφικτό είναι να γίνει.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημερώσαμε με τον Τζιτζικώστα και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Στην περιοχή του Χαριλάου θα γίνει ένα πάρκο 20 στρεμμάτων, αν συνδυαστεί με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, μπορεί να γίνει ένα υπερπάρκο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Είμαστε σε μία από τις πόλεις με τον χειρότερο συντελεστή πρασίνου ανά κάτοικο και θα βοηθήσει αυτό που θα γίνει. Ο Πρωθυπουργός είπε πως το πρότζεκτ του Άρη έχει λιγότερες δυσκολίες από αυτό του Παναθηναϊκού. Εχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Αρβανίτης και Καρυπίδης.

Υπάρχουν δύο πηγές χρηματοδότησης, ένα ιδιώτης που θα πάρει κάποια κτήρια, αλλά και ο Άρης δικαιούται συμμετοχή από το κράτος για το οικόπεδο στο σημερινό «Κλ.Βικελίδης». Το επόμενο διάστημα πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα για να έχουμε σύντομα νέα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 20:34