Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Αμπού Μπα στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος του Άρη με τη Λάρισα (0-0) στο «AEL FC Arena», ο Ερασιτέχνης των «κιτρινόμαυρων» εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον ποδοσφαιριστή της ομάδας στην οποία εκφράζει, παράλληλα, τον αποτροπιασμό για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Α.Σ. Άρης εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής του συλλόγου μας, Αμπού Μπα, από μερίδα παρευρισκομένων (γιατί φιλάθλους σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε) στο γήπεδο της Α.Ε.Λ.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2020 να λαμβάνουν χώρα τέτοια φαινόμενα που μειώνουν το ίδιο ανθρώπινο είδος και φυσικά αποτελούν ηχηρό χτύπημα στο οικοδόμημα του αθλητισμού. Η ανθρώπινη υπόσταση δεν έχει να κάνει με χρώματα, εθνικότητες και φυλές και θα σταθούμε απέναντι σε όποιον είναι υπέρμαχος τέτοιων αρρωστημένων ιδεών.

Ο Α.Σ. Άρης είναι στο πλευρό του ποδοσφαιριστή του συλλόγου μας και οποιουδήποτε γίνεται δέκτης τέτοιων εμετικών επιθέσεων. Και θεωρεί αυτονόητο ότι θα γίνει προσπάθεια για να μείνουν μακριά από το χώρο του αθλητισμού και τα γήπεδα όσοι θεωρούν συνανθρώπους τους κατώτερους επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα (και όχι μόνο) και μάλιστα το εκφράζουν με αρρωστημένους τρόπους σαν τον χθεσινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης