Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 σε ένα παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα και λίγες αξιόλογες φάσεις.
Mόλις στο 16′ ο Χοσέ Μαουρίσιο με δυνατό βολέ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σφράγισαν το τριποντο με το αυτογκόλ του Γκαρός στο 90′.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που πριν 19 χρόνια έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο των Τεμπών.


TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον «δικέφαλο» του Βορρά και μόλις στο 7′ απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Τριάδης βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη και πλάσαρε, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την αποδοσή του και στο 16′ ευτύχησε να προηγηθεί: από το κόρνερ του Πέλκα, ο Χοσέ Μαουρίσιο έπιασε ένα δυνατό βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο 42′ από σπουδαία μακρινή μπαλιά του Ζαμπά, ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Χουάντερσον όμως να αποκρούει την μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 49′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον, ωστόσο το τελικό σουτ του Ζαμπά,  από την έξυπνη πάσα του Πρίγιοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 68′ ο Ματζουράκης πέρασε στον αγώνα τον Σικαμπάλα, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 2006 και χειροκροτήθηκε από την Τούμπα με τον Αιγύπτιο να ανταποδίδει ιπποτικά με νέο χειροκρότημα.
Δευτερόλεπτα πριν ο Απόλλων έχασε μια καλή ευκαιρία οταν από κεφαλιά του Μάντζιου η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 86′ η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και πάλι με τον Μάντζιο, ο οποίος έκανε κοντινή κεφαλιά, βλέποντας τον Πασχαλάκη να αποκρούει την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη, καθώς σημείωσε και δεύτερο γκολ. Πιο συγκεκριμένα ο Κρέσπο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, κι αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκαρός, κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Κίτρινες:
Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια / Κοντοές, Μπεντινέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80′ Ακπόμ).

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Ναδάλες (68′ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (86′ Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58′ Γκίνο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης