Η Λαμία πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και… ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με 10 βαθμούς, βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΛ. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 13’ ο Καραμάνος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαμία, γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν από αυτά που έπρεπε να νικήσει για να μείνει «ζωντανή» στη βαθμολογία, μπήκε αποφασισμένη μέσα στο γήπεδο και πίεσε από το πρώτο λεπτό την άμυνα του Απόλλωνα.

Μόλις στο 2′ ο Ρόμανιτς απείλησε για πρώτη φορά με σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε σταθερά. Στο 13′, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, όταν από φάουλ του Ντέλετιτς, ο Χουχούμης έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Καραμάνος που καιροφυλαχτούσε, έκανε από κοντά το 1-0.

Η Λαμία συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πλησιάζοντας στο δεύτερο γκολ με τον Τιρόνε στο 26′ (μπλόκαρε ο Βέρχουλστ) και στο 42′ (δεν πρόλαβε το γύρισμα του Ντέλετιτς), την ώρα που ο Απόλλων δεν είχε ούτε… τελική στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ντέλετιτς έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 47′ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βέρχουλστ αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 50′ το εξαιρετικό σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Μετά το 60′ η Λαμία άρχισε να δίνει μέτρα στο γήπεδο στον Απόλλωνα, προσπαθώντας να προστατέψει την άμυνά της και το εύθραυστο προβάδισμά της και στο 80′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ντάουντα από τη σέντρα του Μαρκ Φερνάντεθ πέρασε άουτ.

Στο 83′ η διπλή προσπάθεια του Μαρκ Φερνάντεθ αποκρούστηκε αρχικά από την άμυνα της Λαμίας κι εν συνεχεία απέκρουσε ο Επασί, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του ως το τέλος.

Λαμία – Απόλλων 1-0 (Novasports 3)

Γκολ: 13′ Καραμάνος

 

50′ δοκάρι ο Ντέλετιτς

 

Κίτρινες κάρτες: Τανδάρης, Σκόνδρας – Φατιόν, Τσιλούλης, Λισγάρας, Ιωαννίδης, Φερνάντεζ

Κόκκινες κάρτες:

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες (46′ Βλάχος), Τζανδάρης (72′ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (89′ Προβυδάκης), Τιρόνε (71′ Μπιάρνασον), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76′ Αραμπούλι).

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (87′ Χουχούμης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (46′ Φερνάντεζ), Κολ (69′ Ιωαννίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (76′ Μπεντινέλι), Φατιόν, Ντάουντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης