Την παραμονή της στη Super League εξασφάλισε την Κυριακή η Ξάνθη, καθώς επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στα Πηγάδια, για την 29η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ράσταβατς, η οποία αγνοούσε τη νίκη από τις 20 Ιανουαρίου, ήτοι για 12 συνεχή παιχνίδια κατάφερε να προηγηθεί στο 15′ με αυτογκόλ του Βαφέα, ο οποίος στην προσπάθειά του να δώξει την μπάλα, την έστειλε στα διχτυα της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο ακόμη καλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο 20΄ όταν η εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 25΄ σε καλό αλλά άστοχο μακρινό σουτ του Γέντρισεκ.

Ο Απόλλωνας απάντησε στο 32΄, όταν σε κάθετη πάσα στην περιοχή του Ριβέρο στον Ακόστα, ο τελευταίος νικήθηκε στο στο τετ-α-τετ από τον Ζίφκοβιτς. Στο 40΄ κεφαλιά του Ριβέρο σε εκτέλεση φάουλ του Γαρουφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη ο Ξάνθη κυνήγησε το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι και στο 51΄ ο Μπαριέντος δεν κατάφερε να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Αστρά, ενώ στο 65΄ μετά από σουτ του Ντουρίτσκοβιτς, η μπάλα έφυγε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ακρίτες πάντως κατάφεραν να φθάσουν στο 2-0 στο 81΄ με τον Γέντρισεκ από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοβάτσεβιτς, χαρίζοντας τη νκη στην ομάδα του και μαζί την παραμονή στη super league.

Κίτρινες: Ζίφκοβιτς -Κοντοές, Γαρουφαλιάς, Μπεντινέλι

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος (90΄ Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς (87΄ Σιλά), Καντά, Κάστρο, Γέντρισεκ.

Απόλλων (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Ρώσση (64΄ Μπεντινέλι), Ακόστα (84΄ Οικονομόπουλος), Βάρκας (75΄ Ντεφεντερίκο), Ριβέρο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης