Μία νίκη-χρυσάφι με 1-0 σκορ, που ισοδυναμεί ενδεχομένως και με παραμονή στη Super League κατέκτησε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Απόλλωνας Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για την εξ αναβολής 25η αγωνιστική της Super League.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 33′ ο Ναδάλες, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 29′ με τον Κόντε.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του. Οι παίκτες του Πετράκη θα μπορούσαν να μετατρέψουν την πίεσή τους σε γκολ στο 29ό λεπτό.

Από τα 11 βήματα, όμως, ο Κόντε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Χουάντερσον απέκρουσε το πέναλτι και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Στάθης με πλάγιο έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο Ναδάλες εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Κύργιας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βελλίδης έσωσε την ομάδα του, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν και η μοναδικη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη κι έτσι ο Απόλλωνας πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, που ενδεχομένως να ισοβαθμεί και με σωτηρία.

Κίτρινες:
Βιντάλ – Ελμπάζ, Κύργιας, Χουάρες

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Βιντάλ (46′ Νικολιάς), Τζημόπουλος, Γιάκος (74′ Χέλκβιστ), Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Λίλα, Μιχαήλ, Καρανίκας (78′ Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Κόντε

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος):
Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (83′ Στόουκς), Ελμπάζ (75′ Κούρος), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (79′ Μενδρινός)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης