Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός από τη Ριζούπολη, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σκορ του Απόλλωνα Σμύρνης, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στην 23η αγωνιστική της Super League.
 
Στο 24ο λεπτό οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα με το αυτογκόλ του Στάθη, ενώ το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Χασάν στο 70ο λεπτό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκάρι από την πλευρά των νικητών είχε ο Αιγύπτιος στράικερ και ο Κούτρης, όπως και ο Ελ Χέλβε για την «ελαφρά ταξιαρχία».
 

Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη νίκη μείωσαν εκ νέου τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς, έχασαν όμως τον Τοροσίδη, που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε στο 28ο λεπτό, ενώ χωλαίνοντας έφυγε και ο Φορτούνης στο 58΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά ποιότητας των αντίπαλων ήταν εμφανής, το ίδιο όμως και το «μούδιασμα» των φιλοξενούμενων από τον αποκλεισμό – σοκ στο Κύπελλο Ελλάδας, με δράστη τη Λαμία.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο, απείλησαν στο 5΄ με (άστοχο) σουτ του Φορτούνη, είδαν τον Χουάντερσον να μπλοκάρει τις προσπάθειες των Μασούρα (18΄), Μπουχαλάκη (19΄) και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με αυτογκόλ του Στάθη, που προσπάθησε να διώξει υπό την πίεση του Χασάν, στη σέντρα του Ποντένσε.

Λίγο αργότερα (28΄) ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας, από ενέργεια του Ρώσση και στο 30΄ νέο σουτ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό «παράθυρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 35΄ άλλο σουτ, από τον Χασάν, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Αιγύπτιος είχε ανάλογη φάση και δύο λεπτά αργότερα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει, οι παίκτες του σούταραν αρκετά και στο 61΄ ο Κούτρης είχε δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάτχο, αφύλαχτος στην περιοχή, πλάσαρε πάνω στον Χουάντερσον.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φάνηκε για πρώτη φορά μόλις στο 62ο λεπτό, όταν ο Χέλβε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ στο 70΄, το όγδοο του Χασάν στο εφετινό πρωτάθλημα (ασίστ του Ποντένσε), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος επιθετικός είδε την κεφαλιά του (σε εκτέλεση κόρνερ) να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο και εν συνεχεία στο δεξί δοκάρι, πριν καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου στο έδαφος Χουάντερσον.

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-2
 
Γκολ: 24′ αυτ. Στάθης, 70′ Xασάν (Ολυμπιακός)
 
Κίτρινες: Κούτρης (Ολυμπιακός), Μασούρας (Ολυμπιακός)
 
Δοκάρια: 61′ Kούτρης (Ολυμπιακός), 62′ Eλ Χέλβε (Απόλλων), Χασάν (Ολυμπιακός)
 
Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον – Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα – Στάθης, Ντούρσο, Γκίνο (74′ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες – Ρώσση (39′ Bάρκας), Ελ Χέλβε, Ακόστα (54′ Ντεφεντερίκο)
 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Τοροσίδης (28 λ.τ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Μασούρας (76′ Σολδάνο), Φορτούνης (58′ Nάτχο), Ποντένσε – Χασάν.

To αυτογκόλ του Στάθη:

Το γκολ του Χασάν:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης