Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στα πλέι άουτ της Super League, καθώς πέρασε νικηφόρα με 2-0 το Σάββατο από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την παραμονή.

Oι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ στο 67ο λεπτό με τον Ντουρμισάι, ενώ ο Νούνιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κάμπου έφτασε τους 19 βαθμούς, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη της παραμονής στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» έκανε στο σημερινό παιχνίδι ο Μάκης Χάβος, το οποίο όμως δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίωρο και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Πρώτα στο 13΄, όταν ο Νάγκι απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Λισγάρα, κι έπειτα στο 27΄, όταν ο Μπεντινέλι πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά η μπαλιά του για τον αφύλακτο Ντάουντα δεν ήταν καλή.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 35΄ με κεφαλιά του Ντουρμισάι που έδιωξε ο Βέρχουλστ με τα πόδια, ενώ στο 38΄ ο Μαξιμένκο έδιωξε τελευταία στιγμή προ του Ντάουντα, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Απόλλων «άγγιξε» το γκολ στο 54΄, αλλά το σουτ του Μπεντινέλι έξω από την περιοχή σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Κολ πέρασε άουτ. Τελικά, όμως, αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Λάρισα.

Στο 67ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα στην περιοχή και, από γύρισμα του Κολομπίνο, ο Ντουρμισάι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Οι «βυσσινί» έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους στη συνέχεια, ενώ ο Νάγκι έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σλίβκα στο 84΄, κρατώντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 89΄ η ΑΕΛ είχε δοκάρι σε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ του Ακούνια, και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία αντεπίθεση, ο Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε, αλλά ο Νούνιτς που ακολούθησε τη φάση διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες: Φατιόν, Ιωαννίδης – Ακούνια, Στίφλερ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν (72΄ Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεζ (72΄ Μουνιέ), Τσιλούλης (52΄ Κολ), Μπεντινέλι, Ντάουντα (53΄ Ιωαννίδης)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Στίφλερ (86΄ Σπαρβ), Ντουρμισάι (78΄ Νούνιτς), Μουκάντζο (58΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζίζιτς, Πινακάς (79΄ Μπεν-Χατίρα), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης