Ο Απόλλων Σμύρνης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ σημείωσε στο 73ο λεπτό ο Τσιλούλης.

Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου μετρά συνολικά πέντε «τρίποντα» στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα τέσσερα και μάλιστα συνεχή κατακτήθηκαν μακριά από τη Ριζούπολη, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1994-95. Ταυτόχρονα, ο Απόλλωνας έκανε βαθμολογικό άλμα φτάνοντας στους 18 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Λάρισας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Παναιτωλικού, νωρίτερα στην Τρίπολη, μένοντας προτελευταία και χωρίς νίκη στην έδρα της, όπου μετρά τέσσερις ήττες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή του, αφού οι «βυσσινί» χρειάζονται βαθμούς και ο Απόλλωνας δεν είναι μια ομάδα με αμυντική φιλοσοφία, αντιθέτως είναι πολύ επικίνδυνος και μακριά από τη Ριζούπολη, όπως έχει δείξει η πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη φετινή Λίγκα.

Αυτό το απέδειξε, άλλωστε, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε από αριστερά και υποχρέωσε τον Μπάγιτς να επέμβει σε δύο χρόνους για να αποκρούσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά λεπτά αργότερα η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά το επικίνδυνο γύρισμα του Πινακά δεν βρήκε αποδέκτη. Στο 29΄ ο Απόλλωνας είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Μπαξεβανίδης σέντραρε, ο Ντάουντα ενεπλάκη στη φάση και άγγιξε την μπάλα, τόσο όσο να αποτρέψει τον Μουνιέ, που είχε πεταχτεί για να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι!

Στο πρώτο ημίχρονο η θεσσαλική ομάδα είχε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία, στο 41ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Ντουρμισάι με καλές προϋποθέσεις, εντός περιοχής και από πλάγια δεξιά, έφυγε άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μισό του αγώνα, με την ΑΕΛ να έχει μια φλύαρη κυκλοφορία και τους φιλοξενούμενους ιδιαίτερα απειλητικούς στο transition, κάτι που οι Θεσσαλοί βίωσαν στο 73ο λεπτό.

Σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Ντάουντα υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και την «έσπασε» δεξιά του στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάγιτς περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του και σφραγίζοντας τη μοίρα της συνάντησης, αφού στο 90΄+1 ο Τρούγιτς απέτυχε να ισοφαρίσει, σε φάση για γκολ.

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 0-1 (Novasports  2)

Γκολ: 73′ Τσιλούλης

 

Κίτρινες κάρτες: Σπαρβ, Τσόσιτς, Ντουρμισάι – Φερνάντες, Λάγος, Λισγάρας

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ (46′ Μιλοσάβλιεβιτς), Φιλίπ, Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς (57′ Γιουνές), Πινακάς, Μπέρτος (77′ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς. 

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσις, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ, Λαγός (62′ Κιτόκο), Φερνάντες (89′ Χουχούμης), Τσιλούλης, Μουνιέ (76′ Βιτλής), Ντάουντα (89′ Τσαμπούρης).  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης