Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λούκας Μπογέ, o οποίος «χτύπησε» στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (4΄ και 47΄), η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε το Σάββατο με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο… ανεμοδαρμένο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Super League.
Ο Ελ Χέλβε στο 24΄ είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα για τη «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία στάθηκε πολύ καλά στο Ολυμπιακό Στάδιο, δυσκολεύοντας την Ένωση, που όμως κατάφερε να φτάσει στο «τρίποντο».

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υπό συνθήκες πολικού ψύχους και με ελάχιστους φιλάθλους στις κερκίδες, η ΑΕΚ προσπάθησε να ξεπεράσει την ήττα με 4-1 σκορ που γνώρισε από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε λίγα πράγματα να κερδίσει απέναντι στον ουραγό και καταδικασμένο Απόλλωνα, αλλά κατάφερε να αποκομίσει ως θετικό την εμφάνιση του Λούκας Μπογέ.
Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ βρήκε δίχτυα μετά από τέσσερις μήνες καθώς στις 28/10/2018 είχε σκοράρει για πρώτη και μοναδική φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στο 4-0 επί του Αρη.

Μάλιστα και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στην αρχή κάθε ημιχρόνου. Στο 4΄ από γύρισμα του Μάνταλου και κακή απόκρουση του Χουάντερσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 47΄ με εξαιρετική κίνηση και «βολίδα» από το ύψος της περιοχής, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ενδιάμεσα, στο 24΄, ο Ελ Χελβέ είχε ισοφαρίσει για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», εκμεταλλευόμενος τη λάθος πάσα του Οικονόμου προς τον Τσιντώτα, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια της πρωταθλήτριας.

Γενικά η ΑΕΚ ήταν πολύ μέτρια. Στο β΄ ημίχρονο έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες ο Πόνσε, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 68΄ για να είναι ξεκούραστος στο πολύ πιο σημαντικό ματς που ακολουθεί, με τον Ατρόμητο στο κύπελλο (26/2).
Έτσι, σταμάτησε και το απίστευτο σερί του καθώς έως τώρα είχε σκοράρει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος το 2019. Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» απειλήθηκαν άμεσα με ισοφάριση στο 65΄ και το 69΄ με κεφαλιές του Ελ Χελβέ και του Οριουέλα αντίστοιχα.
Εντούτοις στην πρώτη η μπάλα έφυγε άουτ και στη δεύτερη επενέβη σωτήρια ο Τσιντώτας. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία, ωστόσο, την έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 82’ όταν ο Ριβέρο έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο απέναντι σε μια ΑΕΚ νωθρή και με φοβερά αμυντικά προβλήματα…

Κίτρινες: Λιβάγια, Τσόσιτς – Μπεντινέλι, Βάρκας, Χουάντερσον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (46΄ Λιβάγια), Μπογέ (83΄ Αλεφ), Πόνσε (68΄ Αλμπάνης)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές):
Χουάντερσον, Οριουέλα, Κοντοές (64΄ Ακόστα), Βαφέας, Ναδάλες, Γκίνο (56΄ Βάρκας), Ντούρσο, Ρώσση, Στάθης, Μπεντινέλι (79΄ Ριβέρο), Ελ-Χελβέ


  Oι πάγκοι πήγαν... βόλτα λόγω του δυνατού αέρα
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης