Τη νίκη σε ντέρμπι μετά από καιρό αναζητά η ΑΕΚ στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ να γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA ο τεχνικός της «Ένωσης» αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αυριανού (24/1) αγώνα και την επιστροφή του στο γήπεδο, όπου τρία χρόνια πριν η ομάδα του πραγματοποίησε το πιο αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που γνωρίζονται τέλεια. Θα είναι οι μικρές λεπτομέρειες αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Αν μια ομάδα βρεθεί σε καλή μέρα και δεν συμβεί το ίδιο με την άλλη, το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο.

Αλλά αν οι δύο ομάδες είναι στο 100% τότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύω πως είναι μια καλή ομάδα. Έχω παίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Τούμπα.

Ως ποδοσφαιριστής με τη Σεβίλλη, και ως προπονητής είχα και τα τρία αποτελέσματα εκεί. Κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό να συμβεί όταν αναμετρώνται δύο καλές ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Χιμένεθ, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της ΑΕΚ τόνισε: «Αυτό που μπορώ να υπολογίζω είναι αυτό που ζω από τις 27 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε λίγο χρονικό διάστημα εδώ και η ομάδα με εκπλήσσει ευχάριστα. Γνωρίζω και καταλαβαίνω τις ελλείψεις που έχουμε, δουλεύουμε για να βελτιωθούμε, αλλά ξέρω τα μεγάλα πλεονεκτήματα και τις μεγάλες αρετές που έχουμε και προσπαθώ να τα δείξουμε στο γήπεδο. Αυτό που περιμένω είναι η ΑΕΚ σε κάθε ματς να τιμά αυτό που αντιπροσωπεύει.

Δεν έχει να κάνει μόνο ότι η ομάδα μπορεί να αμυνθεί καλύτερα, το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή νοοτροπία. Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Να συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και να τις μετατρέπουμε σε τελικές γιατί στο τελευταίο σουτ είμαστε λίγο αδύναμοι.

Έχουμε βελτιωθεί αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Για να μπορέσεις να το καταφέρεις χρειάζεται δουλειά και χρόνο. Δεν έχουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο, όμως πρέπει σε αυτόν να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης