Ο Ντανιέλε Βέρντε απορρίπτει ευθέως και χωρίς περιστροφές το ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό. Ο Ιταλός επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στο TMW Radio, χωρίς «εάν» και «αλλά», για την επικείμενη επανέναρξη της ελληνικής Λίγκας, τον Μάσιμο Καρέρα και το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Κατ΄ αρχάς, το πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε δεν του αρέσει και πολύ. «Ακόμη κι εδώ δεν συμφωνούσαν όλοι. Μίλησα με το προσωπικό, αλλά είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν και να τελειώσουν, επειδή στις ομάδες δεν υπήρχε λοίμωξη. Το χειρότερο θα είναι να παίξεις χωρίς οπαδούς, αλλά κι αυτό είναι ποδόσφαιρο. Θα δούμε πώς θα πάει η πρώτη αγωνιστική και μετά θα το συνηθίσουμε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Απομένουν δώδεκα παιχνίδια. Παίζουμε το Champions League, θα συγκεντρωθούμε. Ο Καρέρα μας κάνει να δουλεύουμε πάρα πολύ, δεν το εύχομαι σε κανέναν. Σοβαρά, είναι πραγματικά εξαιρετικός, οι μέθοδοί του θυμίζουν εκείνες του Κόντε, με τον οποίο δούλεψε».

Ο Βέρντε πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο μετά τον Covid-19 είναι ακόμη χειρότερο από το πρωτόκολλο. «Η εύρεση του σχήματος είναι ένα ψυχολογικό ζήτημα, αλλά αυτό που είδα στην Bundesliga δεν το δέχομαι», υπογράμμισε.

«Είναι φιλικοί αγώνες: χωρίς οπαδούς καλύτερα να πας να δουλέψεις. Το να μην μπορείς να πανηγυρίσεις στα γκολ, δεν έχει νόημα. Και σε εμάς, επίσης, έφτασαν ακριβείς οδηγίες, ότι μπορούμε να δώσουμε τη γροθιά, χωρίς να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον, ενώ ύστερα στις περιοχές υπάρχουν στενά μαρκαρίσματα. Δεν βρίσκω ένα νόημα σε όλο αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή να έρθει στην Ελλάδα είναι μέρος μιας πορείας ανάπτυξης. «Δεν είναι το καλύτερο από τα πρωταθλήματα, αλλά έχουν σημαντικές δομές, οπαδούς και ομάδες. Προσωπικά, ελπίζω να τερματίσω αυτό το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Το όνειρό μου θα ήταν τότε να επιστρέψω για να παίξω στην Ισπανία», υπογράμμισε ο Βέρντε.

«Πέρα από το ποδόσφαιρο, βρήκα τους Ισπανούς σαν εμάς. Και φυσικά δεν θα απέκλεια μια καλή πρόταση από την Ιταλία. Ένιωσα μεγάλη διαφορά, ειδικά όσον αφορά την πίεση. Αλλά δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω όταν γνώρισα τον Ρονάλντο και τον Τότι. Δεν θα το πίστευα ποτέ», κατέληξε ο επιθετικός της Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης