Πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Τρέντσιν η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο φιλικό της ματς αντίπαλο τη Μακάμπι Νετάνια.

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον Μάνταλο στο 23ο λεπτό, με τους Ισραηλινούς να ισοφαρίζουν στο 54’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκολομπάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ένωση θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια.

Το ευχάριστο για τον Μιγκέλ Καρντόσο ήταν ότι η ομάδα του έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, σε τομείς που σαφώς δεν έδειξε στα προηγούμενα φιλικά με Ζάμπρζε και Τρέντσιν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο φρέσκια και σε πολλά σημεία του αγώνα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο μερικά από τα στοιχεία που ζητά ο Πορτογάλος προπονητής, όπως ο έλεγχος του παιχιδιού και ο περιορισμός του αντιπάλου, αλλά και η παραγωγή φάσεων.

 

Από το ξεκίνημα του ματς οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και στο 22΄, από το συνδυασμό των δύο κορυφαίων παικτών της στο ματς, Μάνταλου και Λιβάγια, προήλθε το 1-0 με τον Κροάτη να «σερβίρει» και τον αρχηγό να τελειώνει την φάση με πλασέ.

Η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο στο β΄ μέρος, πίεσε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Δεν κατάφερε, όμως, να σκοράρει και σε μία φάση που απείλησαν οι αντίπαλοι, στο 53΄, προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης.

Πολλά μέτρα έξω από την περιοχή ο Γκολομάρ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με τον Μπάρκα να μην μπορεί να απομακρύνει (1-1). Αύριο (16/07), η ΑΕΚ θα δώσει το τελευταίο φιλικό στην Πολωνία με την Σταλ Στάλοβα και μετά η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μπάρκας (64′ Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64′ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69′ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72′ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77′ Ντέλετιτς), Λιβάγια

Πηγή video: Novasports

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης