Την ήττα με 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ γνώρισε στο Σαράγιεβο η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η Ένωση προηγήθηκε στο 12’ με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σκόραρε ακόμα ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Δοκάρι είχε για την Ένωση στο 49’ ο Τζαβέλας. Οι Βόσνιοι πήραν τη νίκη με τα γκολ των Πρσες (14’) και Ζαΐμοβιτς (51’).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1, με την ομάδα της περσινής περιόδου και μοναδικό νέο τον Γιώργο Τζαβέλλα. Η ορμή με την οποία μπήκε στο γήπεδο η Βελέζ διακόπηκε απότομα όταν η Ένωση, στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια, πήρε το προβάδισμα με ασίστ του Αλμπάνη και έξοχο πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 12΄.

Όμως η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν άμεση με απίστευτο σουτ του Πρσες στο 14΄. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους Βόσνιους που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως η ΑΕΚ χάρη στην ποιότητά της μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα σε μια στιγμή. Ουσιαστικά το έκανε στο 42΄, όμως το γκολ του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε εσφαλμένα (καθώς δεν υπήρχε VAR) ως οφσάιντ.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, η ΑΕΚ βρέθηκε μια «ανάσα» από το προβάδισμα όμως η κεφαλιά του Τζαβέλλα βρήκε στο δοκάρι στο 49΄. Κι αντί να γίνει το 1-2, έγινε το 2-1!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από λάθος στην άμυνα η μπάλα έφτασε στον Ζαΐμοβιτς, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 2-1 στο 52΄. Ο Μιλόγεβιτς προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση με… επιθετικές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς και τον Σέρχιο Αραούχο είκοσι λεπτά πριν από το τέλος.

Οι επιλογές, όμως, ήταν κακές και η Ένωση αδυνατούσε να «πατήσει περιοχή» ενώ προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από στατικές φάσεις. Έτσι, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα και φορτώθηκε με αχρείαστο άγχος εναντίον ενός πολύ μέτριου αντιπάλου, εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (29/07).  

Βελέζ – ΑΕΚ 2-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 12′ Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), 14′ Πρσες (Βελέζ), 51′ Ζαΐμοβιτς (Βελέζ)

 

 

49′ δοκάρι ο Τζαβέλλας

 

Κίτρινες κάρτες: Άντουσιτς, Χασάνοβιτς, Φερέιρα, Τσόσιτς – Μάνταλος, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ

Κόκκινες κάρτες:

Βελέζ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Πρσες (73′ Όσμιτς), Τσόσιτς (85′ Ράντοβιτς), Άντουσιτς (69′ Βεχάγκοβιτς), Μπραντάο (85′ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69′ Γκεοργκίεβιτς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Μπακάκης, Λόπες (59′ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (79′ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία, Αλμπάνης (59′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (70′ Αραούχο).

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης