Σπουδαία προσωπικότητα στον τομέα του αθλητισμού της Ιταλίας είναι ο Τζόρτζιο Ντ΄Ουρμπάνο, ο οποίος θα στελεχώσει το επιτελείο του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ. Ο 60χρονος αναλαμβάνει υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και το βιογραφικό του προκαλεί δέος.

Πρόκειται για τον προπονητή ο οποίος είχε υπό τις οδηγίες του τον ζωντανό θρύλο του αλπικού σκι και κάτοχο πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων, Αλμπέρτο Τόμπα. Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1990, κατά την οποία διετέλεσε και εθνικός προπονητής της Ιταλίας στο σκι, πανηγυρίζοντας επιτυχίες τόσο με τον Τόμπα όσο και με κορυφαίες Ιταλίδες αθλήτριες, όπως η Ντέμπορα Κομπανιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο ως προπονητής φυσικής κατάστασης κι εκεί γνωρίστηκε με τον Καρέρα στην κοινή τους θητεία στην Αταλάντα, στις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ λέει χαρακτηριστικά ότι στον Ντ΄Ουρμπάνο οφείλει το γεγονός ότι έπαιζε μπάλα έως τα 44, καθώς αποσύρθηκε το 2008, με τελευταίο σταθμό την Προ Βέρτσελι, όπου επίσης συνυπήρξαν!

Στη συνέχεια ο Ντ΄Ουρμπάνο πέρασε κι από άλλες ομάδες (Σιένα, Όλμπια), μέχρι που το 2015 δέχθηκε να συμμετάσχει στο project της εθνικής βόλεϊ Ιταλίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί, οι Ιταλοί πανηγύρισαν το ασημένιο μετάλλιο το οποίο κοσμεί τη συλλογή του. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που εκτός από το ποδόσφαιρο και το αλπικό σκι, είναι προπονητής του θαλάσσιου σκι, ενώ ξεκίνησε από τη δημοσιογραφία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης