Η ΑΕΚ ενώνει τις δυνάμεις της με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στέλνει ηχηρό μήνυμα με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα Social Media, τέσσερις «κιτρινόμαυροι» (Αλμπάνης, Χουλτ, Σβάρνας, Ολιβέιρα) ενώνουν τις φωνές τους και ενημερώνουν για το καθήκον που έχει οποιοσδήποτε από εμάς, σε περίπτωση που διαθέτει πληροφορίες για ένα εξαφανισμένο παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα της ΠΑΕ:

«Σήμερα, 25 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, γινόμαστε μία ομάδα κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε κάθε Παιδί να βρει τον δρόμο για το σπίτι του!

Αν γνωρίζετε οτιδήποτε για ένα Παιδί που αγνοείται καλέστε Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child στο 116000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία #FootballCares μαζί με 134 ομάδες από 20 χώρες σε συνεργασία με την European Club Association, τον ICMEC (International Centre for Missing and Exploited Children) και τη FIFA για τα περισσότερα από 1.000.000 Παιδιά που αυτή τη στιγμή αγνοούνται σε όλο τον κόσμο».

Η ΑΕΚ είναι μία από τις έξι ομάδες της Super League που έχουν ως στόχο να αφυπνίσουν τους πολίτες στο συγκεκριμένο θέμα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού, όπως αναφέρει στη δική του ανακοίνωση για τη σημερινή ημέρα:

«Με την υποστήριξη του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώνονται και στέλνουν μήνυμα για την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η ποδοσφαιρική κοινότητα συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια Football cares και στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενα της εξαφάνισης των παιδιών.

Οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, που λειτουργεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και η SUPER LEAGUE, που συμμετέχει ενεργά.

Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, η κάθε ομάδα δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο video στo οποίο προβάλλονται μηνύματα των παικτών της και παράλληλα φωτογραφίες παιδιών που αγνοούνται.

Με έναρξη την 25η Μαΐου οι ομάδες και η Super League αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα videos και άλλο σχετικό υλικό.

«Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει. Βοήθησέ το και εσύ να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αν γνωρίζεις οτιδήποτε για ένα παιδί που αγνοείται κάλεσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο 116000» αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τονίζοντας με αυτό τον τρόπο, τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποίησης και συνεργασίας των πολιτών, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων.

Τα videos με τα μηνύματα των ποδοσφαιριστών θα προβληθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, ενώ για την ενέργεια αυτή θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της Συνάντησης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην πρωτοβουλία «Football Cares» συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), μέλος του Δ.Σ. και στενός συνεργάτης είναι “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Με τη στήριξη τόσο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) όσο και της FIFA. περισσότερες από 135 ποδοσφαιρικές ομάδες διεθνώς υποστηρίζουν τη σημαντική αυτή δράση από συνολικά 20 κράτη και 5 ηπείρους. Μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν είναι και οι: ΑΕΚ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη πρωτοβουλία που έλαβε η ROMA το 2019, είχε ως αποτέλεσμα των εντοπισμό έξι αγνοούμενων παιδιών σε διάφορα μέρη διεθνώς και την ασφαλή επιστροφή στην οικογένειά τους.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα.

Σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δραστηριοποιείται έντονα στην πρόληψη του φαινομένου καθώς και τη διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, συντονίζει το Amber Alert Hellas, λειτουργεί στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000».

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Σήμερα, 25 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, γινόμαστε μία ομάδα κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε κάθε Παιδί να βρει τον δρόμο για το σπίτι του! Αν γνωρίζετε οτιδήποτε για ένα Παιδί που αγνοείται καλέστε Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child στο 116000. Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία #FootballCares μαζί με 134 ομάδες από 20 χώρες σε συνεργασία με την European Club Association, τον ICMEC (International Centre for Missing and Exploited Children) και τη FIFA για τα περισσότερα από 1.000.000 Παιδιά που αυτή τη στιγμή αγνοούνται σε όλο τον κόσμο. #aekfc #ECA #ISMEC #NoChildStandsAlone #EFDN #InternationalMissingChildrensDay #xamogelotoupaidiou #aekfamily

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official) on

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης