Εκτενή αναφορά έκαναν τα ξένα ΜΜΕ στην επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ώρα που τα ισπανικά Μέσα είχαν ακόμη έναν λόγο για να ασχοληθούν με την επιτυχία της «Ένωσης», λόγω της παρουσίας του συμπατριώτη τους, Μανόλο Χιμένεθ, στον πάγκο της.

Πρώτη η Σεβίλλη, η ομάδα που ο προπονητής τoυ «δικέφαλου» έχει συνδέσει σχεδόν τη μισή του καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής (1981-1997) όσο και ως προπονητής (2000-2010), ομάδα της γενέτειράς του, συνεχάρη τον Χιμένεθ μέσω Τwitter για την επιτυχία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλά συγχαρητήρια στον πρώην αρχηγό και προπονητή μας, Μανόλο Χιμένεθ, που οδήγησε την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια! Συγχαρητήρια» ανέφερε το τιτίβισμα των Ανδαλουσιανών.

Η ισπανική As έγραψε: «Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, πρωταθλήτρια Ελλάδας», σημειώνοντας: «Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αθήνας έχει διαφορά οκτώ βαθμούς από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε με 2-1 στην Ξάνθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η ΑΕΚ που έχει προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, 24 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, όμως απομένει η οριστική επιβεβαίωση, για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δύο γκολ του Μπακασέτα έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ, που έβαλε τέλος στην ηγεμονία του Ολυμπιακού, πρωταθλητή τα επτά τελευταία χρόνια».

Από τη μεριά της, η ισπανική Marca ανέφερε: «Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας» και υπογράμμισε: «Η περιπετειώδης σεζόν 2017-18 της ελληνικής Σούπερ Λίγκα έχει ήδη τον καταπληκτικό πρωταθλητή της. Την ΑΕΚ, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Εκκρεμεί ακόμα η έφεση του ΠΑΟΚ, αλλά φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει κάτι και ο τίτλος θα καταλήξει στην ΑΕΚ.

»Η ομάδα του Χιμένεθ σπάει μία ηγεμονία 22 χρόνων του Ολυμπιακού (18 τίτλοι) και του Παναθηναϊκού (4) και το πρωτάθλημα επιστρέφει για πρώτη φορά από το 1993-94. Είναι ο 12ος τίτλος της ΑΕΚ, στη δεύτερη εποχή του Χιμένεθ στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε επίσης το Κύπελλο τη σεζόν 2010-11.

»Η δεύτερη περίοδος άρχισε τον Ιανουάριο του 2017 και έφτασε στον τίτλο, και μέσα σε αυτόν τον χρόνο επανεμφανίστηκε έπειτα από απουσία έξι ετών στην Ευρώπη. Γεγονότα που φαίνονταν σαν μια ουτοπία στις αρχές της σεζόν».

Η γαλλική L’Equipe είχε τίτλο: «Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια της Ελλάδας» και ανέφερε: «Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο της, η ΑΕΚ κέρδισε τον 12ο τίτλο της πρωταθλήτριας της Ελλάδας. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ επικύρωσαν τη στέψη τους, κερδίζοντας τον Λεβαδειακό (2-0) χάρη σε δύο γκολ του Μπακασέτα».

Τέλος, η ιταλική La Repubblica έγραψε: «Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας. Σε απόσταση 24 χρόνων από τον τελευταίο της τίτλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πανηγύρισε για 12η φορά τον τίτλο στην Ελλάδα, νικώντας 2-0 τον Λεβαδειακό, με δύο γκολ του Μπακασέτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης