Στο ΟΑΚΑ στρέφονται σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο εξ αναβολής ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στις 19:30 (Novasports 1) με στόχο φυσικά τη νίκη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι Πειραιώτες προέρχονται από επιτυχίες, οι οποίες όμως άφησαν στην κάθε ομάδα διαφορετικά συναισθήματα.

Κι αυτό γιατί η «Ένωση», αν και πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, το τελικό 4-3 επί του Απόλλωνα επέφερε προβληματισμό στο στρατόπεδό της δεδομένου ότι παρουσίασε και πάλι αμυντικά προβλήματα και λίγο έλειψε να έχει απώλειες σε ένα ματς που φαινόταν να το είχε καθαρίσει, την ώρα που οι Πειραιώτες ήταν πλήρως ικανοποιημένοι για την εμφατική νίκη με 6-0 επί της Λαμίας.

Η ομάδα του Καρέρα βρίσκεται ήδη στο -6 από τον σημερινό της αντίπαλο και, όπως είναι φυσικό, το «τρίποντο» είναι γι’ αυτή αυτοσκοπός προκειμένου να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή και να πλησιάσει σε απόσταση ενός πόντου τον δεύτερο της βαθμολογίας, Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που πάρουν το «διπλό» θα αποκτήσουν προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, καθώς θα έχουν αφήσει εννέα βαθμούς πίσω τους την ΑΕΚ, ενώ την ίδια ώρα θα βρεθούν στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Στην αποστολή ο Τσιγκρίνσκι

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων», όμως έμεινε εκτός με ενοχλήσεις στο γόνατο ο Νασίμ Χνιντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, χωρίς να έχει κάποιο ιατρικό «θέμα», προφανώς για λόγους τακτικής.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Παουλίνιο, Μιτάι, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Γκαρσία, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

Όσον αφορά τα πλάνα του Δικεφάλου, ο Μάσιμο Καρέρα δοκίμασε το 4-2-3-1 με τους Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας και Λόπες-Μπακάκης στα δύο άκρα αυτής. Στον άξονα θα είναι το δίδυμο Σιμόες-Κρίστιτσιτς. ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ θα βρίσκονται οι Λιβάια-Μάνταλος-Γκαρσία.

Με Φορτούνη στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε την Τρίτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού για αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή, αφήνοντας εκτός αυτής τον Βινάγκρε, που παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και τους Λοβέρα, Σουρλή.

Φυσικά, τις υπηρεσίες τους δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε οι Βαλμπουενά, Χασάν και Μπρούνο, με τον πρώτο να προσπαθεί να επανέλθει από τον τελευταίο τραυματισμό του και τους άλλους να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.

Αντίθετα ο Μαρτίνς θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Φορτούνη, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν οι Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Πέπε, Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης, Βρουσάι, Κάιπερς, Σουντανί κι Ελ Αραμπί.

Ο Πέδ​ρο Μαρτίνς θα παρατάξει την ομάδα του με τους Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην άμυνα. Στα χαφ Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά και στην επίθεση θα είναι οι Μασούρας, Φορτούνης και Ελ Αραμπί.

Διαιτητής ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις

Ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει το εξ αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας.

Ο Τρεϊμάνις θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Ο Πορτογάλος, Μπρούνο Εστέβες, θα είναι στο VAR, ενώ AVAR θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης