Ο Αντρέ Σιμόες εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού αγώνα με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, με τον Πορτογάλο μέσο να ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα του θέλει να αποδείξει πως δεν βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απλά για τη συμμετοχή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμόες:


Για τις δυσκολίες του αγώνα με την Μπενφίκα:
«Γνωρίζουμε καλά την Μπενφίκα. Είναι ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη, είναι οργανωμένη και πολύ καλά δουλεμένη. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε στους ομίλους απλώς για τη συμμετοχή».

Για το αν θεωρεί πως η Μπενφίκα θα σκέφτεται το ντέρμπι με την Πόρτο που ακολουθεί:
«Δεν θεωρώ πως η Μπενφίκα δίνει σημασία σε άλλα ματς περισσότερο και σε άλλα λιγότερο».

Για τις ομοιότητες ελληνικού και πορτογαλικού πρωταθλήματος: «Έχουν αρκετά κοινά σημεία οι δύο χώρες. Εδώ υπάρχουν 3-4 ομάδες δυνατές και έχουν διαφορά με τις υπόλοιπες, κάτι που υπάρχει και στην Πορτογαλία. Όσο περνά ο καιρός οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο και στην Ευρώπη και πλησιάζουν τις πορτογαλικές ομάδες. Είδαμε και στο ματς της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ πως το πρώτο παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αλλά το δεύτερο λόγω κάποιων λαθών έγειρε η πλάστιγγα προς την Μπενφίκα. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα πρωταθλήματα έγκειται στα γήπεδα και στην οργάνωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν βοήθησε τον προπονητή στο «διάβασμα» της Μπενφίκα: «Ο προπονητής έχει δει περισσότερα παιχνίδια της Μπενφίκα από μένα και ο ίδιος θα μας πει πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο».

Για τον τραυματισμό του Έλντερ Λόπες: «Είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ να αγωνιστεί απέναντι στην Μπενφίκα. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η ομάδα τού έκανε πρόταση ανανέωσης για να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Μίλησα μαζί του και του είπα πως θα τα δώσουμε όλα αύριο για να του αφιερώσουμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης