Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου χτίζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση τιτλοφορείται «Αποδοχή της ειδικής διακοπής εργασιών του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αναδόχου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ» και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρίας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Αυτό σημαίνει ότι η ανάδοχος εταιρία για να είναι νομότυπη, σταμάτησε τις εργασίες καθώς δεν είχε καταβληθεί μία πληρωμή (11ος λογαριασμός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τυπικό ζήτημα το οποίο θα επιλυθεί άμεσα με την καταβολή του ποσού που αναλογεί, αφού η Περιφέρεια αποδέχτηκε την οφειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η καθυστέρηση είναι δεδομένη κι αυτό είναι σημαντικό αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η αποπεράτωση του έργου οριακά προλαβαίνει την έναρξη της Super League 2022/23, δηλαδή τον Αύγουστο του 2022.

ΑΕΚ: Εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για την Opap Arena 

Tην Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν στη Διαύγεια και τα πρακτικά του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της Opap Arena και για την ανάδειξη των μειοδοτών.

Οι δύο εταιρίες που θα αναλάβουν την ολοκλήρωση του γηπέδου είναι η Cosmote και η Neurosoft, όπως προέκυψε απ’ τον διαγωνισμό.

Η Cosmote είναι εκείνη που θα αναλάβει τις εγκαταστάσεις συστημάτων δικτύωσης, πληροφορικής και ασφάλειας και τις εγκαταστάσεις ήχου, εικόνας, οπτικοακουστικών μέσων και τηλεοπτικής μετάδοσης με προσφορά 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.ΑΕΚ: Εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για την Opap Arena

Από εκεί και πέρα, με προσφορά 2,9 εκατομμυρίων ευρώ η Neurosoft αναλαμβάνει τα μηχανήματα συντήρησης του χλοοτάπητα, τα μέσα κατάσβεσης, τις εγκαταστάσεις φωτισμού, κλιματισμούς, πίνακες φωτισμού, κίνησης και αυτοματισμού και τον αρχιτεκτονικό αθλητικό εξοπλισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης