Στη μάχη των ομίλων του Europa League ρίχνονται σήμερα οι δύο «δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ελπίδα όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων είναι αμφότεροι να βαδίσουν στα… χνάρια του Ολυμπιακού, χαρίζοντας στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια για ανέλιξή της στη βαθμολογία της UEFA.

Την αρχή θα κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στις 19:55 (COSMOTE SPORT 3 HD) θα φιλοξενήσει στην Τούμπα την Ομόνοια Λευκωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα προσπαθήσει να κάνει «ποδαρικό» με το δεξί στη διοργάνωση, αν και ξέρει ότι δεν είναι εύκολη η αποστολή του, καθώς μάλιστα από το ξεκίνημα της περιόδου η αγωνιστική του εικόνα δεν είναι η ιδανική.

Στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των διεθνών, ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και άλλες δύο ήττες από την Κράσνονταρ. Η κυπριακή ομάδα, αντίστοιχα, έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια της. 

Ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ρεκόρ, καθώς βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια διαρκώς στη διοργάνωση του Europa League, όπου τέσσερις φορές πέρασε και στη φάση των «32».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρέφερι της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μπάντεν, με παρουσία σε 70 παιχνίδια διοργανώσεων UEFA και από αυτά 34 στο Europa League.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μιχάι, Γιαννούλης, Μάτος, Σβαμπ, Νινούα, Τζόλης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τσόλακ.

Ομόνοια: Φαμπίνιο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μπατεάκ, Τζόρντι Γκόμεζ, Παπουλής, Ασαντέ, Σενέ και Ντούρις.

Στις 22:00 (COSMOTE SPORT 3 HD) την σκυτάλη παίρνει η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμαστεί στο «Μουνισιπάλ» απέναντι στην Μπράγκα.

Το 2017 ήταν η μοναδική φορά που η Ένωση ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη τις υποχρεώσεις της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εκείνη η επιτυχία στη Ριέκα σηματοδότησε την αρχή μιας εξαιρετικής ευρωπαϊκής πορείας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση στους «32» του Europa League.

Κάτι ανάλογο θα σημαίνει και η νίκη στην Πορτογαλία, αν και τα μεγέθη είναι δυσανάλογα.

Η Μπράγκα είναι ο σύλλογος που έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως τέταρτη μεγάλη δύναμη της Πορτογαλίας, μετά την παραδοσιακή τριάδα Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Europa League το 2011, όπου ηττήθηκε από την Πόρτο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει απουσιάσει μόνο δύο φορές από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τη μία μάλιστα αποκλείστηκε από τη Ζορία Λουχάνσκ, που θα αντιμετωπίσει και φέτος. 

Η «Ένωση» διατηρεί ένα εκπληκτικό εκτός έδρας αήττητο εννέα ετών καθώς η τελευταία της ήττα καταγράφεται στις 20 Οκτωβρίου 2011 με 3-1 από τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα.

Οι απουσίες είναι και πάλι σημαντικές (Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Μπακάκης, Αλμπάνη) για τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος θα στηριχθεί στη συμπαγή αμυντική διάταξη για να «κλέψει» το αποτέλεσμα. 

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Ρούντι Μπουκέ,

Πιθανές συνθέσεις: 

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Κάρμο, Σεκέιρα, Αντρέ Όρτα, Φρανσέρζιο, Αντρέ Κάστρο, Παουλίνιο, Ρικάρντο Όρτα, Γκαλένο 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Χνιντ, Ινσούα (ή Λόπες) Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ 

Το σημερινό πρόγραμμα του Europa League

1ος όμιλος

Γιούνγκ Μπόις-Ρόμα (19:55, COSMOTE SPORT 8 HD)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Κλουζ (19:55)

2ος όμιλος

Νταντάλκ-Μόλντε (19:55)
Ραπίντ Βιέννης-Άρσεναλ (19:55, COSMOTE SPORT 5 HD)

3ος όμιλος

Λεβερκούζεν-Νις (19:55, COSMOTE SPORT 9 HD)
Χαποέλ Μπερ Σεβά-Σλάβια Πράγας (19:55)

4ος όμιλος

Λεχ Πόζναν-Μπενφίκα (19:55)
Σταντάρ Λιέγης-Ρέιντζερς (19:55, COSMOTE SPORT 6 HD)

5ος όμιλος

ΠΑΟΚ-Ομόνοια (19:55)
Αϊντχόφεν-Γρανάδα (19:55, COSMOTE SPORT 4 HD)

6ος όμιλος

Ριέκα-Σοσιεδάδ (19:55)
Νάπολι-Άλκμααρ (19:55, COSMOTE SPORT 7 HD)

7ος όμιλος

Λέστερ-Ζόρια (22:00, COSMOTE SPORT 4 HD )
Μπράγκα-ΑΕΚ (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD)

8ος όμιλος

Σέλτικ-Μίλαν (22:00, COSMOTE SPORT 5 HD)
Σπάρτα Πράγας-Λιλ (22:00, COSMOTE SPORT 6 HD)

9ος όμιλος

Μακάμπι τελ Αβίβ-Καραμπάχ (22:00)
Βιγιαρεάλ-Σίβασπορ (22:00, COSMOTE SPORT 9 HD)

10ος όμιλος

Λουντογκόρετς-Άντβερπ (22:00)
Τότεναμ-Λασκ Λιντς (22:00, COSMOTE SPORT 7 HD)

11ος όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Φέγενορντ (22:00)
Βόλφσμπεργκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22:00)

12ος όμιλος

Χόφενχαϊμ-Ερυθρός Αστέρας (22:00, COSMOTE SPORT 8 HD)
Σλόβαν Λίμπερετς-Γάνδη (22:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης