Ακάθεκτη προχωράει η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μετά τον Ατρόμητο έθεσε νοκ-άουτ ακόμα μία ομάδα της Super League.

Η «Ένωση», χάρη σε γκολ των Μάνταλου (52′ πεν.) και Αραβίδη (82′) επικράτησε την Πέμπτη με 2-0 σκορ της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τη φάση των 16, κι έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περίπτώσεις.

Η πρώτη ήταν στο 25΄, όταν από κάθετη μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Ανάκογλου έκανε το σουτ, βλέποντας ωστόσο τον Κουτζαβασίλη να διώχνει την μπάλα και η δεύτερη στο 44΄ με το κοντινό πλασέ του Μπαρμπόσα (η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ).

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με πέναλτι του Μάνταλου στο 52΄, σε ανατροπή που υπέδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης του Μπαρμπόσα από τον Γκόμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι Φαίακες αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και έγιναν επικίνδυνοι προς την εστία του στο 69΄ όταν σε σουτ του Χαβίτο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 76΄σουτ του ίδιου παίκτη μπλοκάρε ο γκολκίπερ της «Ένωσης».

Στο 81΄ μετά από κόρνερ, ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αραβίδης σαν από μηχανής θεός έσωσε πάνω στην γραμμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα (82΄) ο ίδιος παίκτης σε αντεπίθεση της ομάδας του, με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Μπαρμπόσα, με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 85΄ από σουτ του Μπακάκη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.

Κίτρινες: Μπακάκης, Ανάκογλου / Καϊκούτ, Ανδρεόπουλον, Γκόμες, Ταβάρες, Βενέτης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης