Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά το πρωτάθλημα της Super League κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας. Σε έναν ιδιαίτερο τελικό μπροστά σε 1.000 θεατές και 3.000 αστυνομικούς ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναδείχθηκε νικητής με το γκολ του Τσούπα Ακπόμ και έγραψε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε ακόμα ένα μεγάλο ματς και απέδειξε πως διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σηκώνοντας ακόμα μια κούπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε το 7ο κύπελλο και τρίτο συνεχόμενο, επικρατώντας για τρίτη φορά του ίδιου αντιπάλου, με διαφορετικό σκορ: 2-1 στο Βόλο το 2017 και 2-0 στο ΟΑΚΑ το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόραρε και κέρδισε ο ΠΑΟΚ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες νευρικές μπροστά σε ένα σχεδόν… άδειο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη, με τον Πόνσε να σπαταλά μία πολύ σημαντική ευκαιρία, την οποία δημιούργησε ο Λιβάγια. Ο ΠΑΟΚ έδειξε νευρικότητα, ενώ η Ένωση δημιούργησε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Πόνσε να μην ολοκληρώνει σωστά την προσπάθεια.

Όσο ο χρόνος κυλούσε ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα με τον Ζαμπά να τροφοδοτεί τον Άκπομ και τον Μπάρκα να απομακρύνει ενστικτωδώς. Η ΑΕΚ έφτασε σε τελικές με τους Τσιγκρίνσκι και Κρίστισιτς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε πριν την ανάπαυλα και σημείωσε το γκολ που του χάρισε το τρόπαιο.

Στις καθυστερήσεις ο Πέλκας με ατομική ενέργεια πέρασε τον Χουλτ, γέμισε την μπάλα και ο Άκπομ με ανάποδο σουτ νίκησε τον Μπάρκα και άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς.

Στο δεύτερο μέρος το ματς άνοιξε, καθώς η ΑΕΚ αναγκάστηκε να πιέσει για να ισοφαρίσει. Πρώτα απείλησε ο Λιβάγια, ο Πόνσε έχασε ακόμα ένα τετ α τετ με αποτέλεσμα η Ένωση να μην καταφέρει να σκοράρει.

Την ίδια ώρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν να επιδείξουν ένα πλασέ του Ζαμπά. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε και το VAR σε υποψία χεριού του Κάνιας στην περιοχή, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση.

Ο χρόνος πέρασε και ο ΠΑΟΚ έδειχνε σίγουρος για τη νίκη, ενώ η ΑΕΚ δεν μπορούσε να φτάσει ορθόδοξα στα καρέ του Πασχαλάκη. Οι Θεσσαλονικείς αμύνθηκαν σωστά διαφύλαξαν το μηδέν στο τέρμα τους και ολοκλήρωσαν το ματς με το 1-0. Έτσι, κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας και πανηγυρίζουν το πρώτο νταμπλ στην ιστορία τους.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 45’+1 Άκπομ

To «φιλμ» του αγώνα

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε.

4′ Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά από τις δύο ομάδες. Χωρίς την μεγάλη φάση ξεκίνησε ο αγώνας.

6′ Λιβάγια και Πόνσε συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να χάνει την πρώτη ευκαιρία, καθώς πλάσαρε άουτ.

9′ Ο Κρέσπο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μπάρκα.

13′ Επικίνδυνη σέντρα του Μάτος στο ύψος του πρώτου δοκαριού, ο Μπάρκας έπεσε και έδιωξε και στη συνέχεια κέρδισε το φάουλ από τον Άκπομ.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

28′ Κίτρινη κάρτα και στον Λιβάγια μετά απο διεκδίκηση της μπάλας με τον Βαρέλα.

 

 

35′ Ο Ίνγκασον έχει σηκωθεί για ζέσταμα, καθώς ο Βαρέλα φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

36′ Μεγάλη επέμβαση του Μπάρκα, μετά από προσπάθεια του Κάνιας.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Άκπομ.

39’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τσιγκρίνσκι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έδιωξε, αλλά ο Λιβάγια δεν κατάφερε να μπει στη φάση.

43’ Κίτρινη κάρτα στον Κρίστισιτς.   

45′ +1′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας απο τα δεξιά νίκησε τον Χουλτ και έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον Άκπομ, ο οποίος σκόραρε με ανάποδο ψαλιδάκι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος

52’ Ο Πασχαλάκης αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ από πλάγια θέση που είχε με τον Πόνσε.  

53′ Eυκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας πάσαρε στον Ζαμπά αλλά το πλασέ του πήγε στην αγκαλιά του Μπάρκα.

55’ Ο Τσβάιερ ζήτησε να ελέγξει το VAR  για χέρι του Κάνιας, αλλά δεν έδειξε παράβαση.

 

 

66’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός στη θέση του Ζαμπά.

67’ Κίτρινη κάρτα στον Πόνσε.

71’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας εκτός και στη θέση του ο Γκάλο.

77’ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπογέ στη θέση του Κρίστισιτς.

79’ Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του Μπακάκη.

80’ Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στη θέση του Πέλκα, που αποχώρησε τραυματίας.

 

 

90’+3′ Ο Ίνγκασον στο παιχνίδι. Εκτός ο Μπίσεσβαρ.

90’+6′ Κίτρινη κάρτα ο Γκάλο.

 

 

 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 45’+1 Άκπομ

Κίτρινες κάρτες: Άκπομ – Οικονόμου, Λιβάγια, Κρίστισιτς, Πόνσε, Γκάλο

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Ζαμπά (66′ Λημνιός), Πέλκας (80′ Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90’+3′ Ίνγκασον), Άκπομ.

 

 

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λύρατζης, Ενρίκε, Σφιντέρσκι.

 

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (79′ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (77′ Μπογέ), Μπακασέτας (71′ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.

 

 

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μπούσης, Γαλανόπουλος, Γιούσης.

 

 

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Τόρστεν Σίφνερ (Γερμανία), Μάρκο Αχμέλερ (Γερμανία)

Τέταρτος: Σβεν Γιαμπλόνσκι (Γερμανία)

Διαιτητές VAR: Σάσα Στέγκμαν (Γερμανία) και Μαρκ Μπορσχ (Γερμανία)

 

 

 

Ένταση στην εξέδρα και απειλή για… εκκένωση!

Παρότι το ματς διεξάγεται μεταξύ… συγγενών και φίλων, στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δεν έλειψαν οι εντάσεις. Κατά την είσοδο των οπαδών που έχουν πάρει προσκλήσεις δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις, ενώ πολύ ισχυρή η παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ ανάμεσά στις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ενώ οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην εξέδρα των προσκεκλημένων της ΕΠΟ και ενεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ!

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του αξιωματικού των ανδρών ασφαλείας, αλλά και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε προειδοποίηση για… εκκένωση, αν η ένταση δεν σταματήσει!

 

 

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας

Έξω αλλά και μέσα στο ΟΑΚΑ τα μέτρα ασφαλείας είναι «δρακόντεια», καθώς έχουν επιστρατευτεί 3.000 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν την τάξη και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ στο γήπεδο βρίσκονται μόλις 1.000 θεατές.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης