Μπορεί η νέα σεζόν στην ελληνική Super League να ξεκίνησε, όμως η προηγούμενη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί! ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στον Βόλο (12/9, 21:00, Cosmote Sport 1) για να γράψουν έστω και καθυστερημένα τον επίλογο της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 διεκδικώντας το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά από δύο αναβολές, σίριαλ ανακοινώσεων και μεγάλη κόντρα κυρίως ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την ΕΠΟ οι δύο ομάδες θα παραταχθούν… κουτσουρεμένες, καθώς είναι αναγκασμένες να αγωνιστούν μόνο με παίκτες από τα περσινά ρόστερ, ενώ και οι δύο έχουν πουλήσει ή αποδεσμεύσει αρκετούς, έχοντας παράλληλα φέρει αντικαταστάτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα δεδομένα οι «κιτρινόμαυροι» και οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας νικήσει στα τεστ για τον κορωνοϊό θα επιστρατεύσουν ενδεκάδες ανάγκης για να διεκδικήσουν έναν τίτλο γοήτρου, που ήδη έχει απαξιωθεί από το φίλαθλο κοινό.

Προπονήθηκαν στο Πανθεσσαλικό οι φιναλίστ

Οι αποστολές των δύο ομάδων έφτασαν στον Βόλο την Παρασκευή, έχοντας πάρει το «ΟΚ» από τα τεστ για τον κορωνοϊό και προπονήθηκαν με την σειρά τους στο Πανθεσσαλικό, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα στην αποστολή της ΑΕΚ συμπεριέλαβε 22 ποδοσφαιριστές. Η αποστολή συγκεκριμένα απαρτίζεται από τους: Τσιντώτα, Αθανασιάδη, Θεοχάρη, Μπακάκη, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Παουλίνιο, Σταμούλη, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνη, Μάνταλο, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα, Μπότο, Λιβάγια, Ολιβέιρα και Χριστόπουλο.

Δίπλα στην ομάδα της ΑΕΚ βρίσκεται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έχει τιμωρηθεί και δεν έχει δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, ωστόσο ταξίδεψε στο Βόλο για να είναι κοντά στην αποστολή της Ένωσης για ψυχολογικούς λόγους.

Όσο για την αποστολή του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε και τους νέους παίκτες, δηλαδή τους Ραφίνια, Χολέμπας και Κρίστινσον, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Πορτογάλος τεχνικός τους πήρε στην αποστολή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν την Παρασκευή στην θεσσαλική πόλη.

Παράλληλα στην αποστολή των Πειραιωτών υπάρχουν τα ονόματα των Βρουσάι και Κάιπερς, που την περσινή σεζόν ήταν δανεικοί, αυτό του Σουντανί που προέρχεται από μακρά απουσία (είχε υποστεί ρήξη χιαστού), όπως και εκείνο του Σεμέδο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Αλέν, Τζολάκης, Καραργύρης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Βρουσάι, Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά, Σουρλής, Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Κάιπερς, Σουντανί, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Σφυρίζει ο Κάιπερς

Λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού έγινε γνωστό ότι ο Ολλανδός ελίτ διαιτητής της FIFA Μπιέρν Κάιπερς θα είναι τελικά ο άρχοντας του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, παίρνοντας τη θέση του Γερμανού Φέλιξ Μπριχ.

Ο 47χρονος Κάιπερς είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρώπη και είχε διαιτητεύσει στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Ιούνιο.

Βοηθοί του Ολλανδού θα είναι οι συμπατριώτες του, Σάντερ φαν Ρέκελ και Έρβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα, ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Ολλανδός, Ρομπ Ντίπερινκ.

Ο διαιτητής VAR θα είναι και αυτός από την Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα ο Πάουλους φαν Μπέκελ, ενώ AVAR ορίστηκε η Χρυσούλα Κουρομπύλια. Παρατηρητής του τελικού του Κυπέλλου ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης