Ο Κλάτενμπεργκ τα βρήκε όλα σωστά στη διαιτησία του ΟΦΗ-ΑΕΚ!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 18:02
Ο Κλάτενμπεργκ τα βρήκε όλα σωστά στη διαιτησία του ΟΦΗ-ΑΕΚ!

Τις επίμαχες φάσεις της 2ης αγωνιστικής της Super League ανέλυσε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να τα βρίσκει όλα σωστά (!) στο ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, όπου η «Ένωση» έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Φωτιά.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό βίντεο στάθηκε σε τρεις περιπτώσεις από τα ματς του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Για τη φάση της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία o Kλάτενμπεργκ τόνισε ότι ορθώς είδε κόκκινη κάρτα ο άσος της ΑΕΚ, ενώ επισήμανε ότι καλώς δεν αποβλήθηκε ο Καμάου, ο οποίος κλώτσησε (πάνω στη φάση) στο πρόσωπο τον Χατζισαφί, χωρίς ωστόσο να κάνει καθόλου αναφορά στη φάση του πρώτου γκολ των Κρητικών και στο ενδεχόμενο να έχει γίνει φάουλ στον Όγκνιεν Βράνιες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

ΠΑΣ-Παναθηναϊκός: 
«Ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αφού ένας αμυντικός του Παναθηναϊκού, είχε αγγίξει την μπάλα με το χέρι του μέσα στην περιοχή. Αφού εξέτασε όλες τις γωνίες της κάμερας, το VAR συνέστησε επανεξέταση της φάσης, κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση από πέναλτι σε ελεύθερο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR ότι δεν υπάρχει πέναλτι, καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει την μπάλα, ο επιθετικός παίζει την μπάλα στο χέρι του αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σώμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε κλασική θέση και κοντά στο σώμα».

ΟΦΗ-ΑΕΚ

Για το ενδεχόμενο να ήταν κόκκινη κάρτα στο χτύπημα του Χατζισαφί στο πρόσωπο: «Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΟΦΗ, ο οποίος ύψωσε πολύ το πόδι του χτυπώντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός παίκτης είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το πόδι, ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το κεφάλι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό είχε να παίξει την μπάλα. Επομένως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για κόκκινη κάρτα».

Για την κόκκινη στον Γκαρσία: «Ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη κάρτα μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή για βίαιη επαφή του επιθετικού της ΑΕΚ. Μετά από συμπλοκή των παικτών των δύο ομάδων, ο παίκτης της ΑΕΚ έβαλε το χέρι του στο λαιμό του αντιπάλου με επιθετικό τρόπο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της κόκκινης κάρτας, καθώς το να βάζεις το χέρι του στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 19:09