Με έκδηλη τη συγκίνησή του ο θρύλος της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος μπήκε για πρώτη φορά στην «Αγια-Σοφιά» και εξέφρασε την ανυπομονησία του να δει την Ένωση να αγωνίζεται και πάλι στο σπίτι της, τονίζοντας παράλληλα ότι νιώθει δέος και συγκίνηση για το νέο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας.

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος στάθηκε με συγκίνηση κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες που στηρίζουν το στέγαστρο του γηπέδου, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη δωρεά που έκανε στο Μουσείο της ομάδας, το οποίο πλέον θα κοσμούν το ασημένιο παπούτσι που κέρδισε το 1979 ως δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, αλλά και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του AEK TV:

– Για το πώς αισθάνθηκε όταν είδε τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη συγκίνηση ότι και εγώ κάτι βοήθησα στο μεγάλο όνομα αυτής της μεγάλης ομάδας που λέγεται ΑΕΚ. Και σίγουρα, βλέποντας αυτό το καταπληκτικό γήπεδο, χαίρομαι και μπορώ να πω συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μελισσανίδη, γιατί είναι πολύ μεγάλο αυτό το έργο και τον ευχαριστούμε. Και βέβαια να μπούμε μέσα και να έχουμε μόνο νίκες, χαρές και τίτλους».

– Για τη γενιά ΑΕΚτζήδων που έχει δημιουργήσει: «Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ, είναι μεγάλη μου τιμή να ακούω τέτοια λόγια! Ήθελα να κάνω όσο περισσότερους ΑΕΚτζήδες χαρούμενους, και πάντα μετά από κάθε παιχνίδι ήθελα ο κόσμος να φεύγει υπερήφανος και χαρούμενος. Αυτή ήταν η αποστολή μου και με συγκίνηση βλέπω ότι κάπου πέτυχα σε αυτό έργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το αν γνώριζε την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να τοποθετήσει τη μορφή του στο νέο γήπεδο: «Δεν γνώριζα τίποτα, ήταν έκπληξη. Ξεκίνησε πρώτα από τον φίλο μου Στέλιο Σεραφείδη και χάρηκα πάρα πολύ όπως και για τα άλλα δύο παιδιά, τον Μίμη (Παπαϊωάννου) και τον Κώστα (Νεστορίδη), και μετά… ακούστηκε το όνομά μου. Δεν το περίμενα, και πάλι επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη τιμή για έναν παίκτη να αναγνωρίζεται ότι κι αυτός προσέφερε στην ομάδα του το οτιδήποτε».

– Για τη δωρεά του στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Τίποτα, απλά πράγματα… Θεώρησα ότι η ΑΕΚ με ανέδειξε για να κάνω αυτό που έκανα και ότι οφείλω να τα καταθέσω στην ομάδα μου, που με είχε στους κόλπους της και μπόρεσα να κάνω όσα πέτυχα, να έχω αυτή την απόδοση, να βάλω αυτά τα γκολ και να βγω δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, και βεβαίως να προσκληθώ, που είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή, στη Μικτή Κόσμου, μετά τη Μικτή Ευρώπης. Και, βέβαια, αυτό πρέπει να το κάνει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, είτε είναι αθλητές παλιοί είτε ο οιοσδήποτε, να εμπλουτίσουμε εδώ το μουσείο της μητέρας ΑΕΚ, της αγαπημένης μας ομάδας, ώστε να περνάει ο κόσμος και να χαίρεται που είναι οπαδός αυτής της μεγάλης ομάδας».

– Για το πώς φαντάζεται τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο: «Πιστεύω ότι θα είναι άκρως συγκινητική η ατμόσφαιρα, γιατί εμείς οι ΑΕΚτζήδες το έχουμε, και εγώ το καμαρώνω αυτό, να είμαστε συναισθηματικοί και θα γίνει ένας πανζουρλισμός το ποιος θα πρωτομπεί μέσα, και δεν ξέρω κι απ’ έξω γύρω από το γήπεδο τι θα γίνεται. Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε όλοι υγιείς, γιατί η πολλή συγκίνηση είναι και λίγο επικίνδυνη ειδικά σε κάποιους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, και η ομάδα μας να μας χαρίζει νίκες, νίκες και πάλι νίκες».

– Για τα δικά του βιώματα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας: «Νιώθω κάτι το ανεπανάληπτο, περνάνε από το μυαλό μου πολλές στιγμές μέσα εδώ… Ένας ιερός τόπος είναι που και εμείς είμαστε μέλη αυτής της μεγάλης ομάδας και γράψαμε ό,τι μπορούσε ο καθένας πιο όμορφο για την ΑΕΚ. Νομίζω ότι το παιχνίδι με την ΚΠΡ ήταν ένα θρίλερ, ένα παιχνίδι αξέχαστο, η πρόκριση ήταν πάρα πολύ δύσκολη, εμείς μπήκαμε με πιστεύω, δεν ξέρω πώς, γιατί λογική δεν υπήρχε και το καταφέραμε. Το τι έγινε μετά είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Δηλαδή εγώ έφυγα από το γήπεδο χωρίς να έχω ούτε το σορτσάκι μου, ούτε την μπλούζα μου, ούτε τα παπούτσια μου, ούτε τις κάλτσες μου. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Και άλλες πολύ μεγάλες στιγμές που εύχομαι να δούμε και στο καινούργιο γήπεδο με την καινούργια ομάδα μας».

– Για το τι θα σημαίνει για την ΑΕΚ το νέο γήπεδο: «Τεράστια η δυναμική και τεράστια η βοήθεια που προσφέρει το να παίζεις στο δικό σου γήπεδο με τους οπαδούς σου. Το θυμάμαι και εγώ, γιατί πάρα πολλές φορές ο κόσμος, εκεί που δεν είχαμε άλλη δύναμη -τα είχαμε δώσει όλα που λέμε ποδοσφαιρικά-, αυτός ήταν που μας έσπρωχνε και παίρναμε το αποτέλεσμα. Ήταν μεγάλη η ωφέλεια που είχαμε από τον κόσμο εδώ μέσα, σε αυτό το γήπεδο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του AEK TV:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης