Στο τελικό στάδιο ανταλλαγής εγγράφων με τη Σέλτικ βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ, για να ολοκληρωθεί το θέμα της πώλησης του Βασίλη Μπάρκα στους πρωταθλητές Σκωτίας, σε μία συμφωνία, που -μαζί με τα μπόνους συμμετοχών και στόχων- μπορεί να φτάσει έως και τα 6,1 εκατ. ευρώ!

Η Σέλτικ ανέβασε κατά πολύ την προσφορά τις το τελευταίο 24ωρο, καθώς εκτός από το «καθαρό» ποσό των 5 εκατ. Ευρώ, προσέθεσε και μπόνους στόχων και συμμετοχών (που αγγίζουν το 1,1 εκατ. Ευρώ), φτάνοντας πολύ κοντά στα όρια που είχε θέσει η ΑΕΚ εξαρχής, για την παραχώρηση του διεθνούς γκολκίπερ και βασικού στελέχους της την τελευταία τετραετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κλειδί» στο δρόμο προς την τελική συμφωνία (πέρα από τα μπόνους που έβαλαν οι Σκωτσέζοι ανεβάζοντας το συνολικό ποσό), ήταν και το ποσοστό μεταπώλησης ύψους 10% που θα κρατήσει η ΑΕΚ από τη μεταγραφή του Μπάρκα.

Ήδη ο διεθνής γκολκίπερ είναι με τα… εισιτήρια στο χέρι κι αναμένεται να ταξιδέψει την Τρίτη για τη Γλασκώβη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη Σέλτικ, συμβόλαιο που θα έχει 3ετή ή 4ετή διάρκεια, με τις απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στις 800.000 Ευρώ σε ετήσια βάση, συν μπόνους συμμετοχών και στόχων.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ποσοστό μεταπώλησης, ύψους 15%, που είχε κρατήσει η ΠΑΕ Ατρόμητος από την πώληση του Μπάρκα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, η τότε συμφωνία των δύο πλευρών ανέφερε πως το ισχύον, ιδιωτικό συμφωνητικό, είχε διάρκεια μέχρι και το καλοκαίρι του 2019. Όπερ σημαίνει πως πλέον αυτό το ποσοστό, δεν έχει ισχύ και η ΑΕΚ θα καρπωθεί όλο το ποσό της μεταγραφής του διεθνούς γκολκίπερ στη Σέλτικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης