Όλα τα βλέμματα στρέφονται απόψε στην Opap Arena, όπου στις 20:30 (Cosmote Sport 1) ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή η αναμέτρηση θα έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη που διεξάγεται ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από 20 και πλέον χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φυσική έδρα της «Ένωσης», ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2002, με το ματς να λήγει 1-1 (44′ Νικολαΐδης – 30′ Τζόρτζεβιτς).

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι η δεύτερη χρονικά της ημέρας, καθώς στις 18:00 (Cosmote Sport 2), στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λαμίας.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι o «δικέφαλος» διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι «κιτρινόμαυροι» είναι χωρίς παιχνίδι από τις 29 Ιανουαρίου, όταν και αντιμετώπισαν τον Άρη στην Opap Arena, επικρατώντας με το ευρύ 3-0, καθώς την περασμένη Κυριακή το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω του προβλήματος με το ύψος στις εστίες.

Στον προηγούμενο γύρο η «Ένωση» ξεπέρασε άνετα με δύο νίκες το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και έκλεισε θέση στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό, ο οποίος από τη μεριά του προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα της Super League.

Από εκεί και πέρα, ο Ματίας Αλμέιδα -ο οποίος σαφώς θα προσπαθήσει να κρατήσει τους «κιτρινόμαυρους» ανεπηρέαστους από το… εξωαγωνιστικό κομμάτι του ματς με τον Ατρόμητο- επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις στον καταρτισμό της αποστολής.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της «Ένωσης» -που όπως φαίνεται πάει για… ενδεκάδα Κυπέλλου- άφησε εκτός για λόγους ροτέσιον τους Μουκουντί, Ρότα και Γιόνσον, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα κάποιος εκ των τριών. Επίσης, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Φερνάντες και Μοχαμάντι, με τον πρώτο να μην καταφέρνει να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, o οποίος στο πρωτάθλημα ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ (οι Πειραιώτες είναι 4οι, υστερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία), βρέθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας κατά σειρά τους Ατρόμητο και Άρη.

Σίγουρα, πέρα από τους παραπάνω λόγους, υπάρχει και έξτρα κίνητρο στις τάξεις των Πειραιωτών κι αυτό δεν είναι άλλο από το να είναι η πρώτη ομάδα που θα αποχωρήσει με νίκη από την OPAP Arena, όπου η ΑΕΚ μετρά έντεκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανακοίνωσαν αποστολή. Ωστόσο, ο Μίτσελ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε πως έχει διαθέσιμους άπαντες πλην Μαρσέλο και Σισέ, άρα και τους Χάμες και Χουάνγκ, προαναγγέλλοντας και την παρουσία του Τζολάκη στην εστία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» απηύθυναν έκκληση στους φιλάθλους τους να προστατέψουν την ομάδα και να την ενισχύσουν μόνο με τη φωνή τους, υπενθυμίζοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την ΑΕΚ και τις ευεργετικές για τους ανταγωνιστές της οποιαδήποτε παρεκτροπή στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

«Δεν επιτρέπεται να βρεθεί κανείς μας στο γήπεδο έστω και με ίχνος άγνοιας για την αναγκαιότητα να προστατέψουμε την ομάδα και την έδρα μας… Επιπλέον θα πρέπει να αντιδράσουμε με ψυχραιμία, απάθεια, ακόμη και χιούμορ, σε οποιαδήποτε πιθανή προσπάθεια πρόκλησης», τόνισε μεταξύ άλλων η διοίκηση της «Ένωσης».

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα (Μάνταλος), Τσούμπερ – Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ – Σαμασέκου, Εμβιλά, Ιν-Μπομ – Μπιέλ, Κανός, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Α’ βοηθός: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)
Β’ βοηθός: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
4ος διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Κριστόφ Γιάκουμπικ (Πολωνία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης