Την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά τον Απρίλιο του 2018 αναζητά η ΑΕΚ. Σε δηλώσεις του στη ΝOVA εν όψει της κυριακάτικης «μονομαχίας» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Μάσιμο Καρέρα δήλωσε ότι η νίκη «… είναι σημαντική για τους οπαδούς μας, αλλά είναι εξίσου σημαντική και για την ομάδα.

Γνωρίζουμε την σημασία αυτού του αγώνα. Ξέρουμε πόσο δυνατή και καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε όμως και τις δικές μας δυνατότητες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε και πάμε για τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια ο τεχνικός της ΑΕΚ γνωρίζει τη δυναμική του πρωταθλητή, καθώς επισήμανε ότι: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Έχει ποιοτικούς παίκτες και παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ισχυροί, να είμαστε “aggressive”, να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας, να μην τους αφήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους».

Όσο για τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι, ήταν σαφής πως η τακτική δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο: «Ακόμα σκέφτομαι τις λύσεις που μπορώ να έχω γι’ αυτό το παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις για να προετοιμαστούμε.

Το πιο σημαντικό όμως σε ένα ντέρμπι δεν είναι η τακτική, αλλά η αποφασιστικότητα, το πάθος και η δύναμη που θα δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε, αλλά και να δώσουμε μάχη για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε πάντα. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν καλό και δυνατό αντίπαλο. Θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλους τους αντιπάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχα πει ότι προτιμώ να κερδίσω το πρωτάθλημα από το να κερδίσω ένα ντέρμπι. Εγώ όμως παίζω για να κερδίζω όλους τους αγώνες. Θέλω τη νίκη την Κυριακή. Αν έπρεπε να διαλέξω να κερδίσω ένα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα προφανώς και επιλέγω το πρωτάθλημα. Παίζω όμως πάντα για να κερδίζω και αυτό θέλω και την Κυριακή».

Για την αναβολή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης υπογράμμισε: «Ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Είχαμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης. Προετοιμαστήκαμε καλύτερα και τακτικά και τεχνικά για τον αγώνα της Κυριακής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης