Ο Μάσιμο Καρέρα έπλεξε το εγκώμιο του Αραούχο στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ μεγάλο γκολ», ενώ παράλληλα τόνισε ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση όλων των παικτών του στο νικηφόρο (1-0) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το μηδέν στην άμυνα: «Οι παίκτες έχουν καταλάβει καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, είμαστε πιο συμπαγείς. Είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ το παρελθόν, μεγαλώνουμε σαν ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως χρειαζόμαστε ακόμα βελτίωση».

Για τον Κρίστιτσιτς: «Κάνω απλά τη δουλειά μου και με αυτόν και με άλλους παίκτες. Είναι παίκτης με ποιότητα, αλλά χρειαζόταν περισσότερη εμπιστοσύνη, να παίξει περισσότερο για να πάρει τα πάνω του. Με τη δουλειά που κάνουμε, βελτιώνουμε όλους τους παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος απ’ όλους τους παίκτες και τη βελτίωση».

Για τη σημασία της νίκης σε ένα ντέρμπι: «Δεν αλλάζει κάτι αυτή η νίκη. Έχουμε πολλούς αγώνες και πολλή δουλειά. Αλλά είναι ο σωστός δρόμος αυτός. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν διαφορετική. Όλοι οι παίκτες ξέρουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι καλύτερα από μένα. Εγώ απλά τους είπα να πάνε να παίξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Αραούχο: «Πολύ μεγάλο γκολ. Γρήγορο κοντρόλ και γρήγορη εκτέλεση. Δεν είχαν χρόνο οι αμυντικοί. Ακόμα ο Αραούχο δεν έχει τον ρυθμό των υπολοίπων. Θέλει δουλειά στη φυσικά κατάσταση, αλλά την ποιότητά του την ξέρουμε. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης».

Για την τακτική: «Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πρέσινγκ ψηλά στην αρχή, αλλά είχε πολύ ρίσκο αυτό. Αφήναμε μεγάλους χώρους και αποφασίσαμε να κάνουμε πιο ανασταλτική τακτική, να είμαστε συμπαγείς και σωστά τοποθετημένοι στο γήπεδο. Δώσαμε λίγες ευκαιρίες. Στο δεύτερο είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δεν δημιούργησαν φάσεις».

Για την ΑΕΚ: «Αυτή η νίκη ανήκει στους παίκτες. Εγώ τους βοηθάω. Δημιουργώ τις προϋποθέσεις. Αλλά οι παίκτες παίζουν και εκτελούν τις οδηγίες, άρα είναι μια νίκη της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από όρεξη, καρδιά και οργάνωση. Θέλουμε ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, συνήθως όταν έχουμε εμείς την μπάλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης