Ως θέμα που δεν αφορά τον ίδιο, καθώς η δική του δουλειά είναι να προπονεί και να καθοδηγεί από τον πάγκο την ομάδα του, χαρακτήρισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, την απόφαση της επίσημης ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση για το ματς με τον ΠΑΟΚ και τα ληγμένα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του «δικεφάλου» του Βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός προπονητής στη NOVA εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν έχει αλλάξει η άποψή του για κάτι σε σχέση με την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι παίκτες προσπάθησαν, έδωσαν τα πάντα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Υπάρχουν άλλοι δύο τελικοί και πρέπει να τους κερδίσουμε».

Για το αν έχει μετανιώσει που δεν ξεκίνησε με το 4-3-3 που είχε αποδειχθεί λειτουργικό και αποτελεσματικό: «Δεν το πιστεύω. Και στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες, δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Αν μπορούσα να γύριζα πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Η δουλειά μου είναι να προπονώ τους παίκτες που ο σύλλογος μου διαθέτει. Τα εξωτερικά δεν με αφορούν, είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά εμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν αυτή η εξέλιξη παίζει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας: «Η δουλειά μου είναι να δώσω στους παίκτες να καταλάβουν ότι υπάρχουν μπροστά μας άλλοι δύο τελικοί και ότι δεν πρέπει να πέσει η ψυχολογίας τους. Πρέπει να παίξουν με ένταση και να κρατήσουν την ψυχολογία ψηλά, αυτή είναι η ευθύνη μου».

Για το πως προσεγγίζει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για το ότι ο κόσμος της ΑΕΚ προτιμάει τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Προτιμώ να κερδίσω και τα δύο παιχνίδια. Πάντα θέλω να κερδίζω. Μπαίνω πάντα για να κερδίσουμε, ακόμα και φιλικός αγώνας να ήταν θα ήθελα να κερδίσω».

Για το αν σκέφτεται να ξεκουράσει παίκτες την Κυριακή: «Ναι ίσως κάποιος που μπορεί να μην είναι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση μπορεί να μην αγωνιστεί. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και ξέρω ότι θα δυσκολέψουμε την αντίπαλη ομάδα την Κυριακή».

Για το αν έχει κάτι στο μυαλό του που μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό: «Γνωριζόμαστε με τον Ολυμπιακό. Άρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που θα ανακαλύψουμε. Πρέπει να δουλέψουμε στις μικρές λεπτομέρειες, εκεί μπορεί να γίνει η διαφορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης