Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Λίγες ημέρες απέμειναν για να πάρει «σάρκα και οστά» το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο καινούργιο της σπίτι, την «Αγια-Σοφιά – Opap Arena».

Φυσικά για αυτή τη στιγμή ζουν και αναπνέουν και οι παλαίμαχοι άσοι του συλλόγου, που έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές στην ιστορική έδρα του «δικεφάλου».

Το Σάββατο ο γιος του ζωντανού θρύλου της ΑΕΚ, Κώστα Νεστορίδη προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα πόσταρε μια φωτογραφία μαζί με τον πατέρα του, η οποία συνοδευόταν από το εξής σχόλιο: «Μπαμπά κράτα γερά να μπούμε στην Αγιά Σοφιά».

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον γιο του θρυλικού Νέστορα, ο οποίος αποκάλυψε την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε.

«Σήμερα πού κατέβηκα για να τον δω μου είπε η μητέρα μου ότι τρώει με το ζόρι και ότι του αρέσει μόνο.

Μου είπε να του μιλήσω και εγώ του είπα: “Μπαμπά πρέπει να τρως, να είσαι δυνατός για να μπούμε στο νέο μας γήπεδο”.

Tότε με ρώτησε “Ε, πότε;” και όταν του είπα ότι θα γίνει σε 20 μέρες μου είπε “Άντε να προλάβω να μπω να ρίξω και κάνα σουτάκι και να φιλήσω το χόρτο”.

Γι’ αυτό του είπα να τρώει καλά για να είναι γερός και μου απάντησε: “Έτοιμος θα είμαι”» δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο Γιώργος Νεστορίδης.

Σε ερώτηση που του κάναμε για το πώς αισθάνεται ο πατέρας του, που σε έναν εκ των πυλώνων της «Αγια Σοφιάς – Opap Arena» υπάρχει πλέον η φωτογραφία του, ανέφερε:

«Όταν αντίκρισε ο πατέρας μου τη φωτογραφία του στον πυλώνα, αυτό πού είπε ήταν “Μέγας είσαι Μελισσανίδη και τα έργα σου… Σ’ ευχαριστώ πολύ το είπες και το έκανες”. Μου είπε επίσης ότι “αν έπαιζα εγώ σε αυτό το γήπεδο θα τους έκανα… αλοιφή για κοριούς”».

Κώστας Νεστορίδης: Ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων τερματοφυλάκων

Ο Κώστας Νεστορίδης θεωρείται ένας εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα.

Είδε το πρώτο φως της μέρας στις 15 Μαρτίου 1930 και έμαθε να παίζει μπάλα στις αλάνες της Καλλιθέας

Το 1948 υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό δελτίο στον Πανιώνιο και επτά χρόνια αργότερα μετακινείται στην ΑΕΚ, με τη φανέλας της οποίας μεγαλούργησε, όντας ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων τερματοφυλάκων.

Αναδεικνύεται πέντε συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το 1959 με 21 γκολ, το 1960 με 33, το 1961 με 27, το 1962 με 29 και το 1963 με 23 χάρη στα οποία η ΑΕΚ κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος μετά από αναμονή 23 ολόκληρων χρόνων. 

Το 1966 φεύγει για την Αυστραλία για να αγωνιστεί στον σύλλογο των Ελλήνων ομογενών Ελλάς Μελβούρνης, τη σημερινή “South Melbourne FC”. Μαζί της κατακτά το πολιτειακό πρωτάθλημα και παράλληλα αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

Το 1967 επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βύζαντα Μεγάρων, που αγωνιζόταν στην Α΄ εθνική, όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ο Νεστορίδης κατέγραψε 17 συμμετοχές, δύο ως παίκτης του Πανιώνιου και 15 ως παίκτης της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας συνολικά 3 γκολ.

Το ντεμπούτο του πραγματοποιείται στις 14 Οκτωβρίου 1951, στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Β’ ομάδας της Γαλλίας, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Χέλμη.

Υπήρξε επίσης δύο φορές διεθνής με την εθνική Ενόπλων το 1951.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης