Ο Πέτρος Μάνταλος έδωσε το σύνθημα για νίκη επί του Παναθηναϊκού, όταν αποφάσισε να «ξεχάσει» τον πόνο στον αστράγαλο και να δηλώσει «παρών» στο τελευταίο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Μάλιστα έμελλε με δικό του γκολ η ΑΕΚ να νικήσει για πρώτη φορά μετά από καιρό σε ντέρμπι και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι ενοχλήσεις ήταν έντονες και μάλιστα το πρωί της Πέμπτης δυσκολευόταν ακόμα και να πατήσει το πόδι του στο έδαφος. Οι θεραπείες βελτίωσαν την κατάσταση, όμως το πρόβλημα στον τένοντα παρέμενε.

Ξαφνικά την Παρασκευή συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα προς γενική έκπληξη όλων και του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος τον ρώτησε αν μπορεί να παίξει, και ο Μάνταλος του απάντησε: «Τσίγκρι, θα είμαι μέσα, μην ανησυχείς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αποδυτήρια στα Σπάτα ο αρχηγός κατάφερε να «ανεβάσει» τους συμπαίκτες του με μια ατάκα που θα μείνει στην ιστορία: «Έχω κόψει δύο χιαστούς μέχρι σήμερα, το να κόψω κι έναν τένοντα δεν είναι και τόσο φοβερό»! Φυσικά τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε, αφού ρητή εντολή από το ιατρικό επιτελείο ήταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει εάν αισθάνεται πόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο Μάνταλος μίλησε τελευταίος στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη στο ντέρμπι, λέγοντας στους συμπαίκτες του: «Παιδιά, εμείς είμαστε η ΑΕΚ. Δεν πάμε για τίποτα άλλο αλλά για τη νίκη. Βγαίνουμε έξω, όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλο και πάμε να τελειώνουμε από απόψε. Σήμερα τελειώνουμε εδώ. Πάμε γερά, πάμε να κερδίσουμε».

Εκτός, όμως, από τον έμπειρο μέσο υπήρξαν κι άλλοι «κιτρινόμαυροι» που λειτούργησαν με αυταπάρνηση, γνωρίζοντας ότι το διακύβευμα ήταν πολύ υψηλό.

Ο Λόπες είχε πρόβλημα στον προσαγωγό και μυϊκό σπασμό σε ακόμα δύο σημεία στο πόδι του, ο Τσιγκρίνσκι τις συνήθεις ενοχλήσεις όποτε παίζει διαδοχικά ματς, ενώ ο Κρίστιτσιτς είχε «θέμα» στο γόνατο, το οποίο επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να «σέρνει» το πόδι του μετά το ντέρμπι.

Ο Μπακάκης έκανε νέα μαγνητική στον τένοντα το βράδυ της Παρασκευής για να μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή και -τελικά- να παίξει προς το τέλος όταν χρειάστηκε, ενώ κι ο Λιβάι Γκαρσία… παρακαλούσε τον Χιμένεθ να τον πάρει στην 20άδα, όμως δεν είχε πάρει το «οκ» από τους γιατρούς.

Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο θα είναι 100% έτοιμος για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής εναντίον του Άρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης