Γιαννίκης: «Δεν μένει χρόνος για στενοχώρια»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 20:42
Γιαννίκης: «Δεν μένει χρόνος για στενοχώρια»

Το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό (1-2 στο ΟΑΚΑ) σίγουρα πλήγωσε την ΑΕΚ. Όμως δεν υπάρχει καιρός για στεναχώρια, αφού ακολουθεί αμέσως μετά το πιο κρίσιμο έως τώρα ματς της σεζόν. Προημιτελικός κυπέλλου αύριο (19:00) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε τις καθιερωμένες του δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV:

«Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Έχουμε αναλύσει με τους παίκτες το παιχνίδι, αλλά δεν μένει χρόνος. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, θεσμός που είναι μέσα στους στόχους μας. Η σεζόν έχει ακόμη στόχους για την ΑΕΚ, οπότε συνεχίζουμε».

Επίσης αναφέρθηκε στη φάση του πρώτου γκολ του Παναιτωλικού λέγοντας: «Ήταν μια στατική φάση, ένα κόρνερ δικό μας. Είχαμε την ισορροπία με παίκτες που σιγουρεύουν το κόρνερ. Όμως, λανθασμένες ατομικές επιλογές μας έφεραν σε μια μετάβαση, η οποία δεν θα έπρεπε να γίνει.

Εκεί, είναι σημεία που δεν πρέπει να παίρνουμε ρίσκα. Είναι πράγματα που έχουμε συζητήσει, που έχουμε προπονήσει με τους παίκτες. Αλλά είναι πολλά πράγματα που συνθέτουν το παζλ ενός αγωνιστικού πλάνου και αυτά προσπαθούμε κάθε μέρα να συνδέσουμε για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτό που κάνουμε».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δημιουργία και το σκοράρισμα η ομάδα του τόνισε ότι «... αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού μας την ευχέρεια να σκοράρουμε ένα δεύτερο γκολ, οπότε η διάρκεια που θέλουμε, ανισσοροπεί. Αυτό δουλεύουμε καθημερινά, βλέπουμε βελτίωση, αλλά όχι στον βαθμό που θέλουμε. Οπότε, συνεχίζουμε τη δουλειά για να το εμπεδώσουμε».

Παράλληλα, κράτησε κλειστά χαρτιά ενόψει του προημιτελικού: «Τα σκεφτόμαστε όλα, αλλά δεν θα πω δημόσια ποιο θα είναι το πλάνο μας. Τα αγωνιστικά πλάνα είναι θέματα εσωτερικά θέματα. Θα κοιτάξουμε, όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν σε μεγάλα παιχνίδια, να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας ανεξαρτήτως συστήματος».

Δηλώσεις έκανε και ο Μιλάντ Μοχαμαντί ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Όταν χάνεις, είναι σκληρό. Όλοι είναι απογοητευμένοι, αλλά προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του συνθήκες. Οπότε πρέπει να πάμε εκεί και να γυρίσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν και να βάλουμε όλη τη συγκέντρωσή μας για το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 20:45