Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης δοκιμάζεται απόψε (22.00, Cosmotesports2) η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάνζ Αρίνα», με τον ρεαλιστικό στόχο των «κιτρινόμαυρων», που δεν έχουν κάνει ακόμη… σεφτέ στον 5ο όμιλο, να είναι να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί κόντρα στους Βαυαρούς και να φύγουν με ψηλά το κεφάλι, ακόμα και σε περίπτωση ήττας.
Φυσικά, για να πάρουν κάτι θετικό οι πρωταθλητές Ελλάδας από το αποψινό μας, θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν, όπως θα ίσχυε και για κάθε ελληνικό σύλλογο που θα αγωνιζόταν σε αυτό το γήπεδο με αυτόν τον αντίπαλο.
Ο τιμωρημένος Λιβάγια και οι τραυματίες Οικονόμου, Μπακασέτας, Έλντερ Λόπες θα λείψουν από την ΑΕΚ, ενώ απόντες για την Μπάγερν είναι οι τραυματίες Ρόμπεν και Τιάγκο Αλκάνταρα, με τον Χάμες Ρόντριγκες να είναι αμφίβολος.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέναντι στους Γερμανούς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Πέτρο Μάνταλο, για τον οποίο έχει γίνει αρκετή κουβέντα το τελευταίο διάστημα λόγω της απόδοσής του, σε ρόλο δεκαριού.
Ο Μπάρκας θα υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ, ενώ την τετράδα της άμυνας θα συνθέτουν οι Χουλτ, Τσιγκρίνσκι-Λαμπρόπουλος, Μπακάκης.
Οι Σίμοες και Γαλανόπουλος θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ο Γκάλο θα βρεθεί στο δεξί «φτερό» και ο Μπογέ στο αριστερό.
Από εκεί και πέρα, ο Πόνσε θα παίξει στην κορυφή σύμφωνα με τις ενδείξεις, έχοντας τον Μάνταλο πιο πίσω. Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τριάδα στην άμυνα ο 50χρονος τεχνικός.
Στον αντίποδα, ένα πιθανό σχήμα για την Μπάγερν, που χρειάζεται μια «ένεση ηθικού» στο αποψινό ματς, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Φράιμπουργκ το περασμένο Σάββατο και βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, είναι το εξής: Νόιερ, Αλάμπα, Κίμιχ (ή Ραφίνια), Χούμελς, Σίλε, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Γκνάμπρι-Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.
Διαιτητής του αποψινού αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι, τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Τόμισλαβ Πόσπεχ κι επιπρόσθετοι οι Σλάβκο Βίντσιτς – Νέιτς Καϊτάζοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης