Η Super League επέστρεψε με την διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Μετά την αναστολή των αγώνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το ελληνικό πρωτάθλημα σερβίρει… την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Από το πρόγραμμα των πλέι οφ ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (7/6, 19:30, PAOK TV) και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (7/6, 21:30, Novasports 1), ενώ η δράση ξεκίνησε το Σάββατο με τον Άρη να επικρατεί 3-1 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν σε μία άκρως ενδιαφέρουσα κόντρα μετά τις εξωγηπεδικές και δικαστικές μάχες που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε υπό βροχή. Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου ο προπονητής Αμπέλ Φερέιρα κάλεσε 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και για πρώτη φορά το νεαρό επιθετικό Τζόλη, ενώ συμπεριλήφθηκαν και οι νεαροί Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά απουσιάζει ο Πόντους Βέρνμπλουμ που έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Εκτός αποστολής είναι και οι τραυματίες Κρέσπο, Ζαμπά, Ντάγκλας Αουγκούστο, αλλά και οι τιμωρημένοι Ίνγκασον και Γιαννούλης.

Αναλυτικά οι 21 παίκτες που επίλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο Σοάρες, Βαρέλα, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου, Στοχ, Σφιντέρσκι, Άκπομ και Τζόλης. 

Με Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς έξτρα προβλήματα. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στην διάθεση του 20 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου και του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αποτελεί τον… κινητήριο μοχλό των «ερυθρολεύκων».

Οι «εκλεκτοί» του Πορτογάλου τεχνικού, είναι οι Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Καφού, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Λοβέρα, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Με Αραούχο στην αποστολή η ΑΕΚ

Όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές συμπεριέλαβε στην αποστολή ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Η Ένωση αρχίζει τις υποχρεώσεις της υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο (Κυριακής 7/6, 21:30, Novasports 1).

Ο Κώστας Γαλανόπουλος παρέμεινε κλινήρης λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί, ενώ ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος ακολούθησε το ατομικό του πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, με τον Καρέρα να ανακοινώνει μετά το τέλος του προγράμματος τις επιλογές του. Σε αυτές βρίσκονται τόσο ο Σέρχιο Αραούχο όσο και ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Αναλυτικά: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Λιβάια, Αραούχο, Ολιβέιρα, Μαχαίρας.

Παναθηναϊκός: Τρεις απουσίες για τον Δώνη

Την αποστολή που θα διεκδικήσει τη νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει μαζί του 20 ποδοσφαιριστές για το αθηναϊκό ντέρμπι (Κυριακή 7/7, 21:30, Novasports 1 – ΟΑΚΑ), ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αχιλλέα Πούγγουρα, Χουάν Χοσέ Περέα και Ούφε Μπεκ.

Ο Δώνης ανακοίνωσε τις επιλογές του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής, απογευματινής προπόνησης στην οποία οι «πράσινοι» έκαναν προθέρμανση, έπαιξαν «κορόιδο» και ολοκλήρωσαν με προπονητικό διπλό.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από τους: Διούδη, Ξενόπουλο, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδη, Νούνες, Κολοβό, Δώνη, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Αγιούμπ, Κουρμπέλη, Νατζ, Ανουάρ, Σερπέζη, Μακέντα και Καμπετσή.

Δράση και στα πλέι άουτ

Για τα πλέι άουτ το Σάββατο ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Βόλου, ενώ την Κυριακή διεξάγεται το ματς ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης, καθώς ο αγώνας Ξάνθη-Ατρόμητος αναβλήθηκε. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (8/6) με την αναμέτρηση Λαμία-Παναιτωλικός.

Πλέι οφ – 1η αγωνιστική

Σάββατο 6 Ιουνίου

Άρης-ΟΦΗ 3-1

Κυριακή 7 Ιουνίου

19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (PAOK TV)

21:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (Novasports 1)

Πλέι άουτ– 1η αγωνιστική

Σάββατο 6 Ιουνίου

Πανιώνιος-ΝΠΣ Βόλος 1-0

Κυριακή 7 Ιουνίου

Ξάνθη-Ατρόμητος – αναβλήθηκε

19:15 ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)

Δευτέρα 8 Ιουνίου

20:00 Λαμία-Παναιτωλικός (ΕΡΤ Sports)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης