Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφασή της για το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που ως γνωστόν διεκόπη, λόγω της ένοπλης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ισχύει η αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, το -2 από το επόμενο, την ώρα που το ματς κατακυρώθηκε στους «κιτρινόμαυρους»…Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, απορρίφθηκε στο σύνολό της η έφεση που είχαν καταθέσει οι Θεσσαλονικείς για την πρωτόδικη τιμωρία που τους είχε επιβληθεί για όσα συνέβησαν στο εν λόγω ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ισχύει η αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, το -2 από το επόμενο, την ώρα που το ματς κατακυρώθηκε στους «κιτρινόμαυρους», που πλέον είναι οριστικά πρωταθλητές Ελλάδας καθώς είναι στο +8 από τον ΠΑΟΚ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Παράλληλα οι ποινές των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ επίσης δεν άλλαξαν, με τον ισχυρό άνδρα του δικέφάλου του Βορρά να τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και τον δεύτερο να τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η απόφαση της Εφέσεων ήταν ομόφωνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε το σκεπτικό της απόφασης
 
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:


Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΟΚ: «Υπερίσχυσε ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετα τη γνωστοποίηση της απόφασης εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «στοχευμένο επικοινωνία τραμπουκισμό», που« υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού», όπως υπογραμμίζουν.

Παράλληλα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναμένεται να προσφύγει και στο CAS, ώστε να εκδικαστεί σε τρίτο βαθμό η υπόθεση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός δυστυχώς υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού.

Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στερείται συνολικά 9 βαθμούς για να στήσουν άλλοι επικοινωνιακές φιέστες…

Η Επιτροπή Εφέσεων, εντελώς απροστάτευτη από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, δεν ξέφυγε από την παγίδα να δικάσει σκεπτόμενη «πολιτικά» και όχι με βάση τα πραγματικά περιστατικά.

Η ασυλία που παρέχεται με τέτοιου είδους αποφάσεις σε διαιτητές και ομάδες άλλα να πράττουν, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, είναι ένα δεδικασμένο που θα το βρουν όλοι μπροστά τους. Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης