Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Ριζούπολη, καθώς η «Ένωση» επικράτησε το Σάββατο με 2-0 σκορ του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» μία ημέρα μετά την τελεσίδικη αφαίρεση 3 βαθμών, για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία» στο γήπεδο, όπου πανηγύρισαν πέρυσι την κατάκτηση του τίτλου  και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (23/10).
Οι πρωταθλητές άνοιξαν στο 37ο λεπτό το σκορ με τέρμα του Μάνταλου, με τον Λιβάγια στο 85′ να σφραγίζει τη νίκη τους.
Η «Ένωση» με αυτό το «τρίποντο» έφτασε τους 13 βαθμούς και βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ (θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη) και  Ατρόμητο (φιλοξενεί τη Δευτέρα τον Αστέρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
To γκολ του Μάνταλου:

Το γκολ του Λιβάγια:

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά έως… εκεί.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς έμπνευση στην επίθεση, δεν έφθανε σωστά στην αντίπαλη εστία και οι όποιες πρωτοβουλίες ήταν σπασμωδικές και εύκολα αντιμετωπίσιμες από την άμυνα του Απόλλωνα.

Μάλιστα στο 33ο λεπτό λίγο έλειψε να πληρώσει η ΑΕΚ αυτή την νωθρότητα, καθώς ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ.
Τότε ο Μπετινέλι έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Τριάδη και μετατράπηκε σε ασίστ στον Ακόστα, που με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και από πλάγια λαχτάρησε την «Ένωση», η οποία γλίτωσε το γκολ από τη σωτήρια επέμβαση του Μπάρκα.

Φαίνεται πως ο κίνδυνος αυτός αφύπνισε τους πρωταθλητές και τέσσερα λεπτά αργότερα έφθασαν στο γκολ. Συγκεκριμένα μετά από τακουνάκι του Μπακασέτα στον Μάνταλο, αυτός με ωραία ενέργεια πέρασε τον Βαφέα και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το το σκορ για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και από την αρχή «πολιόρκησε» την άμυνα του Απόλλωνα. Μάλιστα στο 46′ ο Λιβάγια με κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Χουάντερσον απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αναγκαστικά προσπάθησε να προωθηθεί και μοιραία άφησε κάποιους κενούς χώρους, τους οποίους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, αλλά και πάλι η πρωταθλήτρια ήταν χωρίς έμπνευση και αποτελεσματικότητα στις (λίγες) πρωτοβουλίες της.
Τελικά η «Ενωση» κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς στο 85ο λεπτό με σουτ του Λιβάγια, μετά από έξοχη πάσα του Κλωναρίδη.


Κίτρινες:
Οριουέλα – Σιμόες, Λιβάϊα, Γκάλο.

Απόλλων Σμύρνης (Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα, Κονέ, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (79′ Γκονζάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (76′ Σικαμπάλα), Τριάδης.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακασέτας (75′ Μπογέ), Μοράν (46′ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (61′ Κλωναρίδης).


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης