Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Νταβίντ Σιμάο. Ο Πορτογάλος μέσος βρέθηκε νωρίτερα στα γραφεία της ΑΕΚ για να υπογράψει το συμβόλαιό του και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Νταβίντ Σιμάο από τη βελγική Royal Antwerp FC. O 29 ετών Πορτογάλος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα μας και πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 22.

Ο Νταβίντ Σιμάο γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1990 στις Βερσαλλίες της Γαλλίας. Υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Από δέκα ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Μπενφίκα, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στη συνέχεια φόρεσε μεταξύ άλλων τις φανέλες των Πάσος Φερέιρα, Ακαντέμικα, Μαρίτιμο, Αρούκα, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μποαβίστα. Συνολικά στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος μετράει 181 συμμετοχές, με 18 γκολ και 13 ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νταβίντ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Σιμάο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ. Αναλυτικά, όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και αποτελώ ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου. Πρέπει να ευχαριστήσω το κλαμπ και τον νέο μου προπονητή για την εμπιστοσύνη τους. Υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% για αυτή την ομάδα. Σήμερα αισθάνομαι πολύ χαρούμενος.

Γνωρίζω τον κύριο Μιγκέλ Καρντόσο. Έχουμε παίξει ως αντίπαλοι. Για εμένα είναι καταπληκτικός προπονητής, γιατί ο τρόπος που αγωνίζομαι είναι ο τρόπος που αρέσει και σε εκείνον, με μεγάλη κατοχή μπάλας. Είναι σπουδαίος προπονητής και νομίζω ότι η ΑΕΚ έκανε μια καλή επιλογή. Ελπίζω κι εγώ να βοηθήσω τον προπονητή και την ομάδα και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι με τον τίτλο.

Είναι καλό που υπάρχουν τρεις Πορτογάλοι παίκτες στην ομάδα. Ο Σιμόες είναι και αρχηγός. Δεν έχω παίξει μαζί τους, όμως είναι σημαντικό ότι ξέρουν την πόλη και την ομάδα. Όμως είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μιλάω με όλους, τους Πορτογάλους, τους Έλληνες, με όλους… Οπότε είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι πολύ σημαντικό!

Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ με σημαντική ιστορία στην Ελλάδα, με πολλούς και φανατικούς οπαδούς. Επίσης, η πόλη είναι καταπληκτική για να μένεις. Ξέρω ότι πέρσι η ΑΕΚ έπαιξε στο Champions League με την πορτογαλική Μπενφίκα. Οπότε για να είμαι ειλικρινής είμαι χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι πλέον εδώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης