Ισόπαλη 1-1 με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό αναδείχθηκε η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα με τους Χανιώτες για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «κιτρινόμαυροι» επαναπαύτηκαν στο γκολ που σημείωσε ο Πόνσε στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης στα Περιβόλια, κι έτσι οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τέρμα του Ρίσκι.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.


Στο ξεκίνημα τoυ αγώνα λίγο έλειψε οι Κρητικοί να αιφνιδιάσουν τους πρωταθλητές, όταν ο Ρίσκι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Τσιγκρίνσκι, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Η ΑΕΚ στο 37ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κλωναρίδης πέρασε την μπάλα στον Πόνσε (οριακά εκτεθειμένος) και ο Αργεντινός εκτέλεσε άψογα για να γράψει το 0-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε εντελώς τη μορφή του αγώνα, καθώς η «Ένωση» προτίμησε να κάνει διαχείριση αποτελέσματος, ενώ ο Κισσαμικός ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο –έως απίθανο- να ανατρέψει την κατάσταση.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και δικαιώθηκαν στο 90+3′, στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Ρίσκι ισοφάρισε.
Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή, ο Φινλανδός σκόραρε από κοντά και η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη πήρε αυτό που δικαιούταν στο παιχνίδι.

Κίτρινες: Ζιούλης – Τσιγκρίνσκι, Μοράν, Μπακάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (82΄ Τεγούσης), Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68΄ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62΄ Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης (71΄ Μοράν), Γκάλο (79΄ Γιαννιώτας), Μπογέ, Πόνσε.



 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης