ΑΕΚ: Ζητά εξηγήσεις για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στον τελικό Κυπέλλου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 16:08
ΑΕΚ: Ζητά εξηγήσεις για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στον τελικό Κυπέλλου

Επιστολή προς όλα τα αρμόδια όργανα για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στον τελικό Kυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έστειλε την επιστολή σε αυστηρότατο ύφος και με τη μορφή τελεσίγραφου προς τους Μέλο Περέιρα, Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ)!

Μέσω αυτής η ΑΕΚ ζητά μέσα σε 24 ώρες από την παραλαβή της επιστολής από τον Μέλο Περέιρα να απαντήσει επισήμως και γραπτώς για τα όσα αναφέρονται στον Τύπο.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ ζητά εξηγήσεις από τον Μέλο Περέιρα για τα δημοσιεύματα περί αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης χωρίς να μαθευτεί πουθενά. Παράλληλα ζητά να μάθει τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση τελικά στο παιχνίδι και ποιος το γνώριζε.

Μάλιστα, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, σε περίπτωση που έχουν συμβεί όσα αναφέρονται. Σημειώνεται δε, πως τίθεται ζήτημα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Στην επιστολή αναφέρονται επίσης και τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού στη φάση του πέναλτι, με το ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν.

Η ΑΕΚ επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγινε και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.

Η αποκάλυψη για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στον τελικό Κυπέλλου

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Livesport η ΚΕΔ προχώρησε στην αλλαγή ρόλων των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Βίτορ Μέλο Περέιρα χωρίς να ενημερώσει όμως η Ελληνική Ομοσπονδία για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σάββα Λιβάνιου: «Ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ»,

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται γιατί έγινε η αλλαγή αυτή: «Ο Σίφνερ ένιωσε στομαχικές διαταραχές το μεσημέρι της ημέρας του αγώνα και ενημέρωσε τον Τσβάιερ, τον διαιτητή του αγώνα για το πρόβλημα. Εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Περέιρα ο οποίος μετά από συζητήσεις που είχε με τους Γερμανούς διαιτητές αποφάσισε να γίνουν οι αλλαγές».

Το περιστατικό αυτό όμως δεν γνωστοποιήθηκε προς τις ομάδες και τον Τύπο από την ΚΕΔ με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί το ματς με τις αλλαγές οι οποίες μετά το τέλος του αγώνα γράφηκαν στο φύλλο αγώνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 16:57