Νέα απώλεια βαθμών είχε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Super League, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Βόλο τη Δευτέρα στη Ριζούπολη, για την 13η αγωνιστική, σε ένα ματς, που εξελίχθηκε σε… ροντέο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το νέο της στραβοπάτημα η ομάδα του Καρέρα, η οποία σε ακόμη ένα ματς πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη, έμεινε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και πέντε από τον δεύτερο, Άρη.

 

Οι Τάνκοβιτς (2’) και Ανσαριφάρντ (71’) πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω των αποβολών των Παουλίνιο (74′) και Σάκχοφ (88′), ενώ είχε και δοκάρι στο 2′ με τον Λιβάι Γκαρσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα για τον Βόλο, που έφτασε τους 16 βαθμούς και είναι μία ανάσα από την εξάδα, σκόραραν οι Φεράρι (15’) και Ουάρντα (34’). Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, εξαιτίας της αποβολής του Κολόμπο στο 84’.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ, ο Κλέιμαν απέκρουσε ασταθώς, με την μπάλα να παίρνει μία περίεργη τροχιά, να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τάνκοβιτς… μιμήθηκε την προ λίγων ημερών προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία και με καλοτραβηγμένη εκτέλεση, έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Ο Βόλος βγήκε στην επίθεση αμέσως για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε στο 15’, με ωραίο πλασέ στην κίνηση του Φεράρι μέσα στην περιοχή, μετά από ασταθέστατη απόκρουση του Τσιγκρίνσκι.

Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ πήρε τα ηνία του αγώνα από εκείνο το σημείο και μετά και έχασε στο 23’ τεράστια ευκαιρία με τον Μπαρτόλο, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ στο πλάγιο τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα.

Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Ουάρντα, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή από σέντρα του Μπαρτόλο και με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σιμάνσκι (που επέστρεψε σε αγώνα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τη 19η Ιουλίου και το ματς με τον Ολυμπιακό), από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε πλασέ προς την εστία, όμως ο Φεράρι έσωσε πάνω στο γραμμή, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο πρώτο εικοσάλεπτο του β’ ημιχρόνου, με εξαίρεση μία καλή ευκαιρία του Σάκχοφ (48′), ο οποίος έπιασε… αέρα στο γύρισμα του Γκαρσία.

Η είσοδος του Ανσαριφάρντ έκανε λίγο πιο επιθετική την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, με τον Ολιβέιρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 61’ για να ισοφαρίσει, όταν από το γύρισμα του Μιτάι και πλασέ του Πορτογάλου, ο Σάντσες πρόλαβε να βάλει την κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 71’ η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον πρώτο σκόρερ της την εφετινή σεζόν, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα του Βόλου και κόντρα πάνω στον Ολιβέιρα. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη, δυσκολεύοντας κι άλλο τη… ζωή τους.

Στο 84’ έμειναν με δέκα παίκτες και οι φιλοξενούμενοι μετά την απευθείας αποβολή του Μπαρτόλο για φάουλ πάνω στον Ολιβέιρα.

Οι αποβολές ωστόσο, είχαν και… συνέχεια. Στο 88’ η ΑΕΚ έμεινε με εννέα παίκτες, όταν ο Σάκχοφ έκανε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ουάρντα και στη συνέχεια τον απώθησε με το κεφάλι μπροστά στα μάτια του Σιδηρόπουλου.

Στο 90’ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ προς την εστία του Βόλου, όμως ο Κλέιμαν απογειώθηκε στη γωνία του και κράτησε το 2-2, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιντώτας έδειξε τρομερά αντανακλαστικά στο τετ-α-τετ με τον Μπαρτόλο, διατηρώντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ΑΕΚ, σε ένα ματς που έγινε… ροκ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Κίτρινες: Μάνταλος, Ολιβέιρα, Παουλίνιο – Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Σάντσες

Κόκκινες: 74’ Παουλίνιο (2η κίτρινη), 88’ Σάκχοφ (απευθείας κόκκινη) – 84’ Κολόμπο (απευθείας κόκκινη)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (67’ Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (58’ Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα.

ΒΟΛΟΣ (Α. Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (67’ Μαρτίνες), Δουβίκας (86’ Μήτογλου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης